Tropik kasırga felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

Tropik kasırga felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2021 10:59

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Endonezya ve Doğu Timor'da tropik kasırga nedeniyle şu ana kadar en az 76 kişi hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Endonezya'nın güneydoğusundaki adalarda ve Doğu Timor'da tropikal kasırganın yol açtığı sel ve heyelanlar sonucunda en az 76 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yerinden edildi.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Kurumu (BNPB), Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde kasırga ve şiddetli yağışların, sel, heyelan ve şiddetli rüzgarlara yol açmasının ardından 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

BNPB 400'den fazla kişinin tahliye edildiğini, binlerce kişinin de afetten etkilendiğini açıkladı.

Tropik kasırga felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor
Timor adasını Endonezya ile paylaşan Doğu Timor'da, heyelan, sel ve bir ağacın devrilmesi nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Afetlere Karşı Sivil Korunma Direktörü Ismael da Costa Babo gazetecilere yaptığı açıklamada, 1,500'den fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Birkaç köprünün çöktüğünü, ağaçların devrilerek Endonezya'daki bazı yolları kapattığını ve siklonun yol açtığı büyük dalgalar sonucunda en az bir geminin battığını açıklayan BNPB bu durumun arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını ifade etti.

Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Merkezi Sözcüsü Raditya Jati, yaptığı açıklamada, dün, eyalete bağlı Flores kentinin doğusunda yerel saatle 11.00'de sağanağın sele neden olduğunu bildirdi.

Tropik kasırga felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor
Jati, afet bölgesinde binlerce kişinin yerinden olduğunu, elektrik kesintileri yaşandığını ve bazı yolların ulaşıma kapandığını kaydetti.

Selin ardından yüzlerce kişinin evi hasar görürken, arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tropik kasırga felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!