Ters ışık kurbanı Prenses Diana'nın sihirli anları

Güncelleme Tarihi:

Ters ışık kurbanı Prenses Diananın sihirli anları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 00:00

Belki aradığı aşkı ve mutluluğu hiç yakalayamadı. Ya da yakaladığını sandı. Sonunda, tek bir kalbin değil milyonların sevgisini kazandı. "Kalplerin Prensesi" oldu.

Haberin Devamı

Kısacık hayatına iki güzel çocuk, mutsuz bir evlilik ve bir dolu gönül serüveni sıkıştırdı. İnsanları anlamaya çalıştı, muhtaç olanlara yardım etti. Yüreklere dokundu. Kendi yüreği ise hep bekledi.Sonsuz aşkı ve mutluluğu. Genç bir kızken tanıştığı medyaya aşina olduğunda artık olgun bir kadındı.

Hayata doyamadan, ne olduğunu anlayamadan "Sonsuzluğun Prensesi" oluverdi.

.........

/images/100/0x0/55ea6423f018fbb8f87ce264

Prenses Diana'yı dünyaya tanıtan o ilk meşhur fotoğrafı çeken Kraliyet fotoğrafçısı Steve Wood, binlerce fotoğrafını çektiği kadının daha önce yayımlanmamış fotoğraflarını bir kitapta topladı. " Magic Moments- Sihirli Anlar" ismini verdiği kitabı, o anların tam 92 bin fotoğraf arasından seçilmesiyle biraraya getirdi. Prenses, henüz Prens Charles'la nişanlanlıyken dünyada hiç bir fotoğrafçıya nasip olmayan bir an yakaladı ünlü fotoğrafçı. Ana okulunda öğretmen olan genç Diana Spencer'in öyle bir ışıkta fotoğrafını çekti ki..Yanında  iki küçük çocukla poz veren Diana ters ışık kurbanı olmuş, ışık tersten eteğine yansıyınca bacakları görülmüştü. Ama bu poz hem Diana'ya hem de fotoğrafçısına inanılmaz bir şans getirdi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Steve Wood tam 15 yıl Prenses'i fotoğrafladı. Prenses nereye giderse o da oraya gitti. Onlarınki ilginç bir işbirliğiydi. Adeta duygusuz bir flört..

Prenses ölünce, Steve Wood çok uzun süre kendine gelemedi.  Adeta sevgilisinin yasını tutan bir erkek gibiydi. Prenses'in ardından politik kimlikleri fotoğraflamaya başladı. " Diana'yı model olarak kaybettikten sonra kimseyi onun yerine koyamadım" diyen fotoğraf sanatçısı Kaddafi, Arafat gibi liderleri fotoğraflamaya başladı. O, her ne kadar ' Kraliyet fotoğrafçısı' olarak tanınsa da artık liderlerin de fotoğrafçısı oldu.

"Prenses Diana'yı çektiğim ışıkta Tayyip Erdoğan'ı çekmek isterdim..."

Hürriyet'e meslek yaşamını değerlendiren dünyaca ünlü fotoğrafçı Steve Wood, son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmek istediğini itiraf etti. " Özellikle politikacıların fotoğraflarını çekerken onların politik vizyonlarını da yansıtırsınız. Bu nedenle iyi fotoğraf veren politikacı her zaman daha şanslıdır" diyen ve fotoğrafın reddedilemiyecek bir gücü olduğunu ifade eden Kraliyet fotoğrafçısı, " Başbakanınız Tayyip Erdoğan'ın  fotoğraflarını Prenses Diana'yı çektiğim ve ikimizi meşhur eden ışıkta çekerdim. Yumuşak ve az ışık  kullanırdım" dedi.

Haberin Devamı

Paris, Londra ve New York başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinde düzenlenen moda haftalarını takip ettiği için  neredeyse 10 ay seyahat halinde olan fotoğraf sanatçısı Steve Wood, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekebilmek için " Böyle bir teklif gelse işlerimi iptal edip, beni nereye çağırırlarsa giderdim" dedi.

Politikacılar, sanatçılar gibi basınla iç içe olan kişilerin özel fotoğrafçıları olduğuna dikkat çeken Steve Wood, " Ben Prenses Diana'nın  92  bin adet fotoğrafını çektim. Bazen aynı kare üzerinde bile hangi poz daha iyi diye saçımı başımı yolduğum olurdu. Ama, fotoğraflarını iyi çektiğiniz zaman onlarda  sizden memnun oluyor. Fotoğrafladınız ünlüyle aranızda garip bir dialog kuruluyor. O kişinin yaşam detaylarını inceleyerek en iyi pozları yakalıyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı

Ünlülerin fotoğrafçısı, usta sanatçı Steve Wood şimdilerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını inceliyor.

Gelecek tek haberle şimdiden tüm işlerini iptal etmeye hazır.

Benden söylemesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!