Teröristleri Hollywood senaristleri vuracak

Güncelleme Tarihi:

Teröristleri Hollywood senaristleri vuracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2001 01:52

Amerikan ordusu, New York ve Washington'a düzenlenen kamikaze saldırılarının ardından Hollywood'un ünlü aksiyon filmi senarist ve yönetmenlerini terörle mücadelede göreve çağırdı.

Üst düzey komutanlar, ‘‘Zor Ölüm’’ ve ‘‘Delta Gücü-1’’ gibi aksiyon filmlerin senaristlerinden, teröristlerin bundan sonra yapacakları muhtemel saldırılara uygun senaryo yazmalarını istedi.

Hollywood'un hayal gücü kuvvetli senarist ve yönetmenleri, Pentagon'a terörle mücadelede yardım edecek. Amerikan Variety Dergisi'nin haberine göre, haftalardır Hollywood senaristleri ile toplantı yapan generaller, teröristlerin saldırı senaryolarının ortaya çıkmasından sonra ikinci aşamaya geçecek. Generaller, bir sonraki adımda ise ‘‘dost’’ güçlerin bu teröristleri nasıl durduracağı yönünde senaryolar istiyor.

Generallerin Hollywood'dan yardım istemesine, Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a düzenlenen saldırılar karşısında tüm dünyanın ‘‘Hollywood filmleri gerçek oldu’’ görüşünde birleşmesi neden oldu.

Bugüne kadar Hollywood senarist ve yönetmenleri özellikle savaş ve terör filmlerinde Amerikan ordusundan yardım istiyordu. Bu defa Hollywood, Amerikalı generallere akıl verdi.

HAYALDEN GERÇEĞE

Güney California Üniversitesi'nde devam eden çalışmalara, üniversitenin 1999 yılında Amerikan ordusu ile yaptığı özel anlaşma sonucu kurduğu ‘‘Yaratıcı Teknolojiler Enstitüsü’’ de yardımcı oluyor. Enstitünün Başkanı Tuğgeneral Kenneth Bergquist'in en az iki defa Pentagon ile görüştüğü bildirildi. Enstitü, özellikle film ve eğlence dünyasına teknolojik gelişmeler konusunda çalışıyor. Yani Hollywood'un aksiyon filmleri için efektler, bilgisayar oyunları ve bilgisayar üzerinde grafiklerle modeller hazırlıyor. Bu birim, ayrıca senaristlerden gelen senaryolara göre, yapay zeká, sanal gerçeklik teknolojileri gibi bilimkurgu ürünleri üzerinde çalışıyor.

Ekipte kimler var

Pentagon'a kötü durum senaryosu yazacak ekip arasında, beyazperdenin en uçuk hayallerini yaratan şu ünlü isimler yer alıyor:

Zor Ölüm'ün senaristi

Steven E. De Souza

McGyver'ın senaristleri

DavId Engelbach ve Paul De Meo

The Rocketeer'ın senaristi

Danny BIlson

Delta Gücü-1'in yönetmeni

Joseph ZIto

Dövüş Kulübü'nün yönetmeni

DavId FIncher

John Malkovich Olmak'ın yönetmeni SpIke Jonze

Kuşku Gölgesi'nin yönetmeni

Rendal KleIser

Kalabalıkta'nın yönetmeni

Mary Lambert
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!