Teröristler müÅŸteri gibi geldi

Güncelleme Tarihi:

Teröristler müşteri  gibi geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da iki otele terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü 52 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

ÃœLKENÄ°N KALBÄ°NÄ° VURDULAR

Endonezya Güvenlik Bakanı Widodo Adi Sucipto, iki oteldeki patlamaya bombaların neden olduğunu, patlamada ölenlerin sayısının 9'a çıktığını, 52 kadar kişinin yaralandığını açıkladı.

Bakan Sucipto, ölenler arasında bir Yeni Zelandalının bulunduğunu, yaralananlardan 13'ünün de yabancı olduğunu belirtti.

MARRÄ°OTT OTELÄ°NDE PATLAMAMIÅž BOMBA BULUNDU

Marriott otelinde patlamamış bir de bomba bulundu. Polis, bomba imha ekibinin otelde bomba bulduğunu açıkladı.

DEVLET BAÅžKANI: SORUMLULAR YAKALANACAK

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, başkent Cakarta'daki Ritz-Carlton ve Marriott otellerine düzenlenen saldırılardan sorumlu teröristlerin yakalanacağını söyledi.

Yudhoyono, saldırıların terörist bir örgütün işi olduğunu, ancak bu örgütün ülkede son yıllarda saldırılar düzenleyen İslam Cemaati olduğunu söylemek için çok erken olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı, saldırıları düzenleyen ve planlayanların tutuklanarak yasalar çerçevesinde yargılanacağını kaydetti.

MALEZYA GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTTIRDI
       Â
Bu arada Endonezya'nın komşusu Malezya'da saldırıların ardından güvenlik önlemleri artırılıyor. Başmüfettiş Musa Hasan, ülkede endişe edecek bir güvenlik durumunun  olmadığını, ancak önlem olarak oteller ve alışveriş merkezlerinde güvenliğin  artırılması talimatını verdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!