Terör Hollywood'u vurdu

Güncelleme Tarihi:

Terör Hollywoodu vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yine patlayan bomba. Yine ölen masum insanlar. Terör bu defa Silvester Stallone, Bruce Willis gibi ünlülerin sahibi olduğu Planet Hollywood zincirinin Güney Afrika'daki Cape Town şubesini hedef aldı. 2 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Patlamanın ABD'nin Sudan ve Afganistan operasyonlarına misilleme olduğu sanılıyor.

Terörün son durağı, Planet Hollywood zincirinin Cape Town şubesi oldu. Restorana düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Saldırının ABD'nin Nairobi ve Dar es Salaam büyükelçiliklerine düzenlenen bombalamanın ardından Washington'un Afganistan ve Sudan'a gerçekleştirdiği operasyonlara misilleme olduğu tahmin ediliyor. FBI bölgede araştırmalara başladı.

Önceki akşam gerçekleştirilen saldırının ardından Cape Talk Radyo istasyonunu arayan bir adam saldırı Global Baskıya Karşı Müslümanlar grubu adına üstlendi ve saldırının Afganistan ve Sudan operasyonlarına misilleme olduğunu belirtti. Ancak daha sonra grubun sözcüsü Güney Afrika Yayıncılık Şirketi'ne yaptığı açıklamada saldırıyla ilgileri olmadığını açıkladı.

Ancak Güney Afrika Güvenlik Bakanı Sydney Mufamadi, bombalı saldırının muhtemelen ABD'nin Afganistan ve Sudan'a gerçekleştirdiği füze operasyonuna misilleme olduğunu kaydetti. Bu patlamayla, Kenya ve Tanzanya'da düzenlenen saldırılar arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığını belirlemek üzere FBI ajanları da Güney Afrika'ya geldi. Patlamanın misillemeye misilleme olup olmadığı araştırılıyor.

Global Baskıya Karşı Müslümanlar isimli grup ABD Başkanı Bill Clinton'ın Güney Afrika ziyareti sırasında ABD'nin Irak ve İsrail politikalarını protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlemişti.

Saldırıda İngiltere'den tatile gelen Giddins ailesinin altı kişi yaralandı. Saldırıda 8 yaşındaki Laura'nın bir ayağı koptu, 3 yaşındaki kardeşi Jakop ise yoğun bakımda can çekiyor. Anne, baba ve büyükbaba hastaneye kaldırıldı. Ailenin 65 yaşındaki büyükannesi Bayan Giddins, olay anını şöyle anlattı; ‘Lokantaya yeni girmiştik, garson yerimizi gösteriyordu. Büyük bir patlama oldu, sonra her taraf karardı. Sanki duvarlar üstümüze geliyordu.’

Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela, olayı şiddetle kınarken, merkezi Orlando'da bulunan Planet Hollywood bir mesaj yayınlayarak ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun dileğinden bulundu.

Ünlülerin restoran zinciri

Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Slyvester Stallone, Demi Moore ve Whoopi Goldberg gibi ünlülerin ortağı olduğu Planet Hollywood (Hollywood Gezegeni) restoranlar zinciri, ilk şubesini 1991 yılında ekim ayında ABD'de açtı. Planet Hollywood'un her bir şubesi küçük bir Hollywood müzesini andırıyor. Burada ünlülerin filmlerde giydiği elbiseler sergileniyor, dev ekranlarda filmler oynatılıyor. Tel Aviv'den Kuala Lumpur'a, Dublin'den Orlando'ya kadar 60 şubesi bulunan Planet Hollywood'un bir ara Türkiye'de de şube açacağı bildirildi. Ancak şimdiye kadar bu konuda herhangi bir gelişme olmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!