Tayland'da akılalmaz olay: Giyotinle kendi kafasını kesti!

Güncelleme Tarihi:

Taylandda akılalmaz olay: Giyotinle kendi kafasını kesti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 14:42

Tayland’da yaşanan korkunç bir olay dünya gündemine bomba gibi düştü. Buda'ya kendini adayan bir keşiş giyotinle kendi kafasını kesti. Olayın dehşete düşüren detayları okuyanların kanını dondurdu.

Haberin Devamı

Budizm inancının yaygın olduğu Tayland'dan gelen bir haber tüm dünyayı dehşete düşürdü. Thammakorn Wangpreecha adındaki bir keşiş Buda'ya kendini adamak için giyotinle kafasını kesti.

Tayland’da 68 yaşındaki Budist keşiş Thammakorn Wangpreecha Buda'ya kendini adamak için giyotinle kafasını kesti. Olay Nong Bua Lamphu bölgesinde bulunan Wat Phu Hin tapınağında gerçekleşti.

Thammakorn Wangpreecha'nın 'daha yüksek ruhani bir varlık' olarak reenkarne olmak için kafasını kestiği ifade edildi. Keşişin cesedinin 15 Nisan’da tapınakta bulunduğu kaydedildi. 

KeÅŸiÅŸin yeÄŸeni Booncherd Boonrod, Wangpreecha’ın cesedini tapınakta bulduÄŸunu ve keÅŸiÅŸin ölümüne iliÅŸkin detaylarını bir mermerden yapımı bir levhaya kazıdığını söyledi.Â

Taylandda akılalmaz olay: Giyotinle kendi kafasını kesti
Beş yıldan fazla bir süredir bunu planladığı akıllara durgunluk veren törenin kendisinin öbür dünyada iyi şans getireceğine inandığı belirtildi. Olayın daha da korkunç olan detayına göre keşiş giyotini kendi elleriyle yapmış.

Haberin Devamı

Wangpreecha, bir Buda heykelinin yanına uzanıp korkunç eylemini gerçekleştirirken bunun sebebinin olay sonrasında gövdesinden ayrılan başını Buda tutuyormuş gibi görünsün istemesi olduğu açıklandı.

Keşiş korkunç planını hayata geçirmeden önce tapınağa gelen takipçilerine tapınaktan ayrılacağını bildirmiş ancak bu planından hiç bahsetmemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!