Tarihi ormanlar imara açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ormanlar imara açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 01:18

İngiltere’de hükümet ülkedeki konut yetersizliği problemini çözmek adına ormanlık arazileri imara açma kararı aldı.Tepki çeken kararda kesilen her ağaç karşılığında 100 fidan şartı da var.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Çevre Bakanı Owen Paterson, tarihi orman statüsündeki 400 yıldan daha yaşlı 350 bin hektar ormanlık alanın imara açılabileceğini belirtti. Paterson yeni dikilen fidanların “tarihi ormanlık arazilerin yerini tutamayacağını” kabul ederken, “ağaçlandırma çalışmalarının gelecek nesillere hizmet edeceğini ve sonuçta İngiltere’nin daha sağlıklı bir doğaya sahip olmasını sağlayacağını” söyledi. Bakan ayrıca tarihi ormanlık arazilere imar izninin “Ancak çok özel durumlar ve önemli projeler için” verileceğini de sözlerine ekledi.

TEPKİLER BAŞLADI BİLE

İngiltere’nin önde gelen çevreci derneği Woodland Trust ise yeni plana şiddetle karşı çıktı. 2011 yılında hükümet devlete ait 250 bin hektarlık ormanlık araziyi satışa çıkarma kararı almış ancak 500 bin kişinin satışın iptali için imza toplamasının ardından satışı iptal ettiklerini açıklamıştı. Yeni düzenlemenin de halktan büyük tepki çekeceğine inanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!