Tarihi davada karar günü

Güncelleme Tarihi:

Tarihi davada karar günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 10:10

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, iki bombalı saldırıda 25 kişiyi yaralamak ve 15 banka soygunundan yargılanan neonazi terör örgütü davasında bugün karar günü. Dünya kamuoyu örgütün başı Nazi gelininin nasıl bir ceza alacağını merak ediyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da beş yılı aşkın süren ve bugün 438'inci duruşması yapılan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı Neo-nazi terör örgütü davasında karar okunacak.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde duruşmayı yürüten başyargıç Manfred Götzl bugün sabah yerel saatle 9.30'da beş sanık hakkında mahkemenin verdiği kararı okuyacak. Mahkeme önünde çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Davayı izlemek için tüm dünyadan basın mensupları Münih'e geldi. Davayı 5 yıl önce akredite olan 50 basın mensubu, mahkeme salonunda izleyecek.

Ayrıca ilgi çok yüksek olduğu için bir basın odası düzenlendi. 70 akredite basın mensubu daha bu özel salonda sesli konferans aracılığıyla duruşmayı takip edecek.

ÇOK YOĞUN İLGİ

Davayı salonda izlemek için toplam 101 sandalye bulunuyor. Bunun 50'si basın mensuplarına, diğer 51'i ise halktan izleyicilere ayrıldı. 

Haberin Devamı

Duruşmaya çok yüksek izleyici ilgisi olduğu için mahkeme kapısı önünde sabah saat 5'ten itibaren sıraya girilmesine izin verildi. En ön sırada olan 51 izleyici içeri girebilecek. Akredite basın mensupları kimlik ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra salonda yerlerini alacak.

Salondan kısaca bile olsa dışarı çıkan bir basın mensubunun yerine hemen sırada bekleyen diğer bir basın mensubu içeri alınacak. İzleyicilerin kimlikleri fotokopi çekilerek, güvenlik tarafından araştırılacak. Kimliğinin fotokopisi çekilmesine itiraz eden ve Şüpheli olan kişiler içeri alınmayacak.

Mahkeme avukatları ve müdahil davacı kurban aileleri de kimlik ve güvenlik kontrolünden geçmek zorunda. Kontrole itiraz edenler içeri alınmayacak.

KİMLER GELİYOR?

Karar gününde Türkiye'nin bu mahkemeyi nasıl izleyeceği sorusu da en çok merak edilen konular arasındaydı. Alman medyası davanın Türkiye'de ne kadar ilgi gördüğü sorusunu hep gündeme getirdi. Duruşmayı Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu izleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!