Taraflar masaya oturuyor

Güncelleme Tarihi:

Taraflar masaya oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 00:42

Mısır'ın BM Büyükelçisi Mecid Abdülaziz, İsrail, Hamas ve Filistin temsilcilerinin, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmeler için Kahire'de bir araya gelmeyi kabul ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Abdülaziz, tarafların, Mısır-Fransa ateşkes önerisiyle ilgili görüşmeler için "teknik heyetlerini" göndereceklerini söyledi.

Mısır-Fransa ateşkes planı, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılmasına imkan tanımak amacıyla sınırlı bir süre içinde derhal ateşkes ilan edilmesini öngörüyor.

Bu gelişmenin hemen öncesinde abd Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, washington'ın, Mısır ile fransa'nın Gazze için ateşkes girişimini desteklediğini söyledi.

RICE: "MÜBAREK'İN GİRİŞİMİNİ ALKIŞLIYORUZ"

Rice, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı hüsnü mübarek'in ateşkes girişimini alkışladığını kaydederek, İsrail ile de bu girişim yönünde hareket etmenin önemiyle ilgili yakın temas halinde olduğunu ifade etti.

abd Dışişleri Bakanı Rice, sağlanacak bir ateşkesin kalıcı olması gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bir ateşkesin gerekli olduğuna inanıyoruz ancak bu önceki duruma dönülmesine izin vermeyecek bir ateşkes olmalı."

fransa Cumhurbaşkanı Nicholas sarkozy, İsrail ile filistin Özerk Yönetiminin, Gazze için Fransız-Mısır ateşkes planını kabul ettiğini açıklamıştı.

Ateşkes planından memnun olduğunu açıklayan İsrail ile filistin Özerk Yönetimi ise bu konudaki görüşme ve değerlendirmelerin sürdüğünü bildirmişti. Gazze Şeridi'nden bir hamas yetkilisi de, Mısır'ın önerisinin halen tartışılmakta olduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!