Tango Kralı Türk New York belediye seçimlerine aday

Güncelleme Tarihi:

Tango Kralı Türk New York belediye seçimlerine aday
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


Razi CANİKLİGİL / NEW YORK
Haberin Devamı

ABD'de tango dansıyla ünlü Türk asıllı Jak Karako, kasım ayında yapılacak New York Belediye Meclisi seçimlerine resmen aday oldu.

Karako, seçim kampanyasını Manhattan'ın ünlü Bryant Parkı'nda dans ederek başlattı. 11 yıl önce İstanbul'dan New York'a üniversite eğitimi için gelen Karako, bir sigorta ve yatırım şirketinde bilgisayar sistemleri müdürlüğü yapmasına rağmen New York'un dünyaca ünlü konser salonu Carnegie Hall'da tango dersleri de veriyor.

ABD'nin yeni partilerinden olan Libertarian Parti'nin New York 4. bölgesinden meclis üyeliğine aday olan İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümü mezunu Karako için Türkler kampanya başlattı bile.

New York'un en zengin semtleri olan Central Park South, Upper East Side ve Midtown Eastside'ı içine alan bölgeden aday olan Karako'nun, 35 yaşına rağmen böyle bir adaylığı bile büyük bir başarı olarak görülüyor. 9 aydır bu kampanya için çalışan Jak Karako'yu New York'ta yaşayan seçmen Türklerin dışında New York'ta yaşayan dansçılar da destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!