Talk pudrası üretemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Talk pudrası üretemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 07:00

Johnson&Johnson firması gelecek yıldan itibaren dünya çapında ana maddesi talk olan bebek pudrası üretimi ve satışına son veriyor. Milyarlarca dolarlık tazminat davalarıyla zor durumda kalan şirket, bebek pudralarını mısır nişastasıyla yapacak.

Haberin Devamı

Talk pudrasına asbest karıştığını ve yumurtalık kanserine yol açtığını iddia eden on binlerce kadın Amerikan şirketi Johnson&Johnson (J&J) firmasına dava açmıştı. Şirket milyarlarca dolarlık tazminat davaları ve talebin düşmesi nedeniyle iki yıl önce ABD’de bu ürünün satışını durdurmuş, ancak başka ülkelerde satışı sürdürmüştü. Talk pudrasının güvenli olduğunu savunmaya devam eden şirket, “Dünya çapında yaptığımız ürün değerlendirmesinin bir parçası olarak, bebek pudrasında tamamen mısır nişastasına dayalı ürünlere geçme yönünde ticari bir karar aldık” diye açıklama yaptı.

130 YILDIR SATILIYOR

Mısır nişastasından yapılan bebek pudrasının halen dünyanın birçok ülkesinde satılmakta olduğunu belirten şirket, “Dünyanın dört bir yanında uzmanların onlarca yıldır sürdürdüğü bağımsız bilimsel çalışmalarda vardığı, talk ile yapılan Johnson’s bebek pudrasının güvenli olduğu, asbest içermediği ve kansere yol açmadığı tespitlerinin tamamen arkasındayız” ifadesini kullandı. Johnson’s 130 yıldır satılan bu ürünü ‘aile dostu’ imajının sembolü haline gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!