Taliban bin Ladin'i pazarlıkla verecek

Güncelleme Tarihi:

Taliban bin Ladini pazarlıkla verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Taliban'ın, Afganistan'ın meşru yönetimi olarak tanınacağına dair garanti verilmesi şartıyla, uluslararası terörist Usame bin Ladin'i üçüncü bir ülkeye iade etmeye hazır olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanı Abdülvekil Mütevekkil, İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada, ''Yeni Amerikan yönetiminin daha esnek olacağını ve bizimle temas kuracağını ümit ediyoruz'' dedi.

Taliban rejimi, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan hariç, uluslararası toplum tarafından tanınmıyor ve Birleşmiş Milletler (BM), Bin Ladin'i koruduğu gerekçesiyle bu ülkeye yaptırım uyguluyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi ve Tanzanya'nın başkenti Daresselam'daki ABD büyükelçiliklerinde 7 Ağustos 1998 günü 10 dakika arayla meydana gelen ve 12'si ABD'li olmak üzere 224 kişinin öldüğü, 5bin 500 kişinin de yaralandığı büyük terör saldırısından, halen Afganistan'da bulunan Suudi Arabistanlı dolar milyoneri Usame bin Ladin sorumlu tutuluyor.

Bu saldırıların sorumluları ve işbirlikçileri oldukları gerekçesiyle tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına bugün New York'ta başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!