Talabani'nin partisi faaliyetlerini 6 ay askıya aldı

Güncelleme Tarihi:

Talabaninin partisi faaliyetlerini 6 ay askıya aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 23:01

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi'nin, parti politbürosunun faaliyetlerinin 6 ay süreyle askıya alınması yönündeki teklifi oy çokluğuyla kabul ettiği, nihai kararın bir sonraki toplantıda verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

KYB Başkanlık Konseyi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Süleymaniye kentindeki parti merkezinde düzenlenen basına kapalı toplantıda bir araya geldi. 

Toplantıda, politbüronun işleyişinin 6 ay süreyle askıya alınması için sunulan teklifin oy çokluğuyla kabul edildiği ancak nihai kararın pazartesi günü yapılacak toplantıda verileceği belirtildi. 

Ayrıca parti işlerinin yürütülmesi için KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul başkanlığında 10 üyeden oluşan Yüksek Yürütme Kurulu'nun kurulduğu aktarıldı. 

KYB'DE KERKÜK ÇATLAĞI 

Parti lideri ve kurucusu Celal Talabani'nin 2012 yılında rahatsızlanarak siyaset sahnesinden çekilmesiyle ciddi krizler yaşayan KYB, Talabani'nin hayatını kaybetmesiyle kırılma noktasına geldi. 

Haberin Devamı

Talabani'nin öldüğünün açıklanmasından birgün önce KYB'nin İkinci Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih, seçimlere kendi başkanlığındaki "Adalet ve Demokrasi için Koalisyon" ile gireceğini duyurmuştu. 

Bundan hemen sonra, 16 Ekim'de, Irak güçlerinin Kerkük'e askeri operasyon düzenlemesi sonucu çoğu KYB'li Peşmerge çatışmadan kentten çekilince parti içindeki çatlak daha da belirginleşti. 

KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Talabani'nin büyük oğlu Pafel Talabani ve ailenin diğer bireylerini kendisine ihanet etmekle suçlamış, Kerkük'ün kara eller tarafından Bağdat'ta teslim edildiğini ileri sürmüştü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!