Talabani, Berlin'de oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Talabani, Berlinde oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 15:59

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ülkesindeki parlamento seçimleri için tedavi gördüğü Almanya'nın başkenti Berlin'de oy kullandı. Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Talabani, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez görüntülenmiş oldu.

Haberin Devamı

Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmet'in sahibi olduğu Kurdsat televizyon kanalında Irak Cumhurbaşkanı'nın oy kullanırken çekilen görüntüleri yayınlandı.

Görüntülerde Talabani'nin sandıkların kurulduğu seçim merkezine tekerlekli sandalye ile getirilerek oy kullandığı görülüyor. Talabani, oy kullandıktan sonra mürekkepli sol parmağını kaldırarak çevresindekilere gösteriyor. Celal Talabani'ye özel sağlık ekibi ve bazı yakınları eşlik ediyor. Hiç konuşmayan Talabani'nin, sağ tarafının felç olduğu, bu nedenle sol elini kullandığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Talabani'nin görüntüsünün bir yıl sonra ilk defa yayınlanması, lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) mensuplarınca sevinçle karşılandı. Irak'ın Süleymaniye kentinde sokaklara dökülen partililer, kutlama yaptı. Halay çeken KYB'liler, zaman zaman havaya ateş açtı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, 22 Aralık'ta ambulans uçakla Almanya'nın başkenti berlin'e sevk edilmişti. Talabani'nin tedavisinin halen Berlin'deki bir hastanede devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

AMELİYATTAN SONRA İLK KEZ BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!