Taciz yüzleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Taciz yüzleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, kendisini oral seks yapmaya zorlamakla suçlayan ve cinsel taciz davası açan Paula Jones ile yüzleştirilerek sorgulandı.

Clinton dün, Avukatı Robert Bennett'in, Beyaz Saray'a iki blok mesafedeki bürosunda, Arkansas Valisi iken eyalet memurlarından Paula Jones'a cinsel tacizde bulunduğu iddiaları konusunda 5 saate yakın süreyle yeminli ifade verdi. Mahkeme tarafından konulan yasak dolayısıyla ifadenin içeriği açıklanmadı. Ancak, Clinton'ın yakınlarına göre Başkan ifadesi sırasında, ‘‘Paula'yı taciz etmedim’’ dedi. Clinton, uzun bir koruma konvoyu ile geldiği büronun altındaki garaj asansörü ile büroya çıkartılarak gazetecilerin görüntü alması önlendi. Clinton, böylece görevde bulunduğu sırada bireysel bir davadan dolayı ifade veren ilk Amerikan Başkanı oldu. Clinton ifade verirken davacı Paula Jones da salonda hazır bulundu.

Mayıs ayında başlayacak davanın yargıcı tarafından konulan yasak nedeniyle, ifadenin kaydedildiği band mühürlenerek Arkansas'a gönderildi. Yargıç Susan Webber Wright, tarafların Başkan Clinton'ın ifadesi ile ilgili açıklamalar yapmalarını da kesinlikle yasakladı.

Paula Jones, Clinton'ın 1991 yılında kendisini bir bodyguard eşliğinde Arkansas Valilik makamına getirttiğini, ‘‘Kıvrımlarını (vücut hatlarını) çok seviyorum’’ diyerek, dokunmak ve öpmek istediğini, cinsel organlarını teşhir edip oral seks teklif ettiğini öne sürüyor. Jones, o tarihten itibaren, Arkansas Endüstri Geliştirme Komisyonu'ndaki görevinde terfi almadığını ve iş sırasında aşağılandığını da belirtiyor.

ABD Başkanı Clinton ile kendisini taciz etmekle suçlayan Paula Jones adlı kadın, dün hakim önünde yüzleştiler. Clinton ve Jones'un 5 saate yakın süreyle alınan ifadeleri mühürlendi. Yargıç, tarafların ifadelerle ilgili açıklama yapmalarını yasakladı.

Medyanın ilgi odağı duruşma

ABD Başkanı'nı cinsel taciz ve oral seks yapmaya zorlamakla suçlayan Paula Jones adlı kadın memur kocası Stephen ile birlikte geldiği Washington'da, büyük bir gazeteci ordusu ile karşılaştı. Clinton ise Beyaz Saray'ın iki blok ötesindeki avukatlık bürosuna ajanların korumasında geldi.

Tipini değiştirdi

Paula Jones, medyanın ilgi odağı olunca tipini de değiştirdi. Genç kadın, eskiden alelâde görünüm içindeyken dün oldukça makyajı ve saçıyla oldukça farklıydı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!