Suudi Prens krizdeki Pakistan’da bas tacı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Prens krizdeki Pakistan’da bas tacı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 08:30

Pakistan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı bugüne kadar görülmeyen üst düzey bir protokolle ağırladı.

Haberin Devamı

SUUDİ gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından uluslararası arenada imajı sarsılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ekonomik krizin pençesindeki Pakistan’da oldukça görkemli törenlerle ağırlandı. Pakistan, Prens Muhammed’in uçağının önceki gün Pakistan hava sahasına girmesinin ardından uçağa altı savaş jetinin eşlik ettiğini gösteren görüntüleri yayınladı. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından ülkenin en yüksek onur ödülü ‘Pakistan Devlet Nişanı’na layık görülen Selman, Pakistan’da 20 milyar dolar değerinde yatırım anlaşmasını imzalamıştı. Pakistan’da kendisine gösterilen ‘sevgiye’ karşılık jest yapan Prens, Suudi Arabistan hapishanelerindeki 2.107 Pakistanlı mahkûmun serbest bırakılması talimatı verdi.

DARBOĞAZ İÇİNDE

Haberin Devamı

Kısa süre önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in de Pakistan’ı ziyaret etmesi ve karşılıklı anlaşmaların imzalanması, ‘Pakistan’ın BAE-Suudi Arabistan eksenine kaydığı’ yorumlarını beraberinde getirdi. Pakistan’ın Riyad ile yakınlaşmasının en büyük gerekçesi olarak ekonomik kriz gösteriliyor.1980’den beri IMF’den 12 kez yardım alan Pakistan, içinde bulunduğu ekonomik krizi aşmak için dış kaynağa muhtaç durumda. İki ülke arasında 2018 sonunda ticaret ve ekonomik destek anlaşmaları imzalanmıştı. Suudi Arabistan Pakistan’a 3 milyar dolarlık borç ile ödemesi ertelenmiş ve taksitlendirilmiş 3 milyar dolarlık petrol satışı sözü vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!