Suudi Kralı Fahd İsviçre'ye kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Kralı Fahd İsviçreye kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2001 02:03

ABD'nin Afganistan'daki Taliban rejimine karşı başlatacağı askeri harekatın, Suudi Arabistan'da radikal İslamcı terör eylemlerine yol açacağına inanılıyor. Riyad, hasta Kral Fahd'ı gizlice İsviçre'ye gönderdi.

Kral Fahd'ın 19 Eylül günü ailesi ve doktorlarıyla beraber Cenevre'ye gittiği kaydedildi. Kral Fahd ve ailesi, 10 ayrı uçakla Cenevre'ye taşındı. Suudi Kraliyet Ailesi'nden çok sayıda kişinin halen İsviçre'ye kaydırıldığı da ifade edildi.

Kral Fahd ve ailesinin gidişine ülkeyi yöneten Veliaht Prens Abdullah tarafından karar verildi. Fahd'ın Cenevre'de de sarayı var.

BİN LADİN'İN GÜCÜ

Washington'daki çeşitli uzmanlar, 11 Eylül intihar eylemlerinin sorumlusu olarak görülen terörist Usame bin Ladin'in, Suudi Arabistan'da ‘‘çok taraftarı’’ olduğunu dikkat çekti. Suudi zenginlerin bin Ladin'in El Kayda Terör Örgütü'ne her ay düzenli olarak ve milyonlarca dolar para akıttıkları ifade ediliyor. Afganistan'da olduğuna inanılan Usame bin Ladin, ABD askeri güçlerinin Suudi Arabistan'dan ve Ortadoğu'dan atılmasını savunuyor. ABD'nin Afganistan harekatı hem bin Ladin'in yakalanmasını hem de rejim değişikliğini amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!