Suriyeli mülteci bilim insanı Hamo ve çocukları yeni hayatlarına başladı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli mülteci bilim insanı Hamo ve çocukları yeni hayatlarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 17:18

ABD Başkanı Barack Obama’nın ülkesine gelmesi için destek verdiği ve aktör Edward Norton’ın yardım kampanyası başlattığı Suriyeli bilim insanı Türkiye’den ayrılarak Detroit’e gitti.

Haberin Devamı

Suriye’den çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye mülteci olarak gelen ve çok zor koşullar altında yaşamını sürdürmeye çalışan 54 yaşındaki Refaai Hamo’nun hikâyesi ilk olarak geçen hafta 'Humans of New York' (HONY) adlı blog’da yer aldı.

Eşinin ve kızının da aralarında bulunduğu yedi akrabasını bir füze saldırısı sonucu yitiren, akabinde de mide kanseri olan bilim adamının yaşadıkları kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı. 

Duruma ABD Başkanı Barack Obama da kayıtsız kalmamış ve HONY'nin Facebook sayfasında şu mesajı paylaşmıştı: "Bir eş ve bir baba olarak yaşadığınız kayıplarınızı hayal dahi edemiyorum. Siz ve aileniz bir ilham kaynağısınız. Michigan'ın muhteşem insanlarının sizi şefkat ve hak ettiğiniz destekle kucaklayacağını biliyorum. Hâlâ fark yaratabilirsiniz. Ve hayallerinizin peşine burada düşeceğiniz için gurur duyuyoruz. Yeni evinize hoş geldiniz. Siz Amerika'yı büyük yapan şeyin bir parçasısınız."

Haberin Devamı

Suriyeli mülteci bilim insanı Hamo ve çocukları yeni hayatlarına başladı

HONY'nin Facebook hesabından paylaşılan hikâyenin kendisini gözyaşlarına boğduğunu söyleyen ABD’li ünlü aktör Edward Norton da bir yardım kampanyası başlatarak Hamo’ya destek vermişti.

Hamo ve dört çocuğu ile yerleşecekleri Oakland kentine gitmek üzere, bugün Detroit Metropolitan Havaalimanı’na indi. 

BAKMADAN GEÇME!