Rusya, Suriye’de üçüncü dalgayı başlattı

Güncelleme Tarihi:

Rusya, Suriye’de üçüncü dalgayı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 23:48

Rusya, dün Suriye’de Esad karşıtı güçlere karşı üçüncü dalga operasyonu başlattı. Daha önce Hazar’dan seyir füzesi atan, Akdeniz’deki denizaltısından atış yapan Moskova, bu defa Akdeniz’de konuşlu uçak gemisi Amiral Kuznetsov’u ilk kez devreye soktu.

Haberin Devamı

SURİYE’nin Halep kentinde muhaliflerin ve sivillerin geçişine izin vermek için geçen ay hava saldırılarını durduran Rusya, dün ise Suriye’de Esad karşıtı güçlere karşı büyük çapta bir operasyon başlattı. Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün yaptığı görüşmeden sonra geçen hafta Akdeniz’in doğusuna konuşlanan, ülkenin tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov’dan kalkan bombardıman uçaklarının ilk kez operasyonlara katıldığını duyurdu.

UÇAK GEMİSİ DE KATILIYOR

Suriye’nin İdlib ve Humus kentindeki saldırılarda DEAŞ ile Fetih El Şam (eski adıyla Nusra Cephesi) hedeflerinin vurulduğunu belirten Şoygu, “Amiral Kuznetsov, Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı” dedi. Operasyonda cephane depolarının, eğitim kamplarının ve kimyasal silah olarak kullanılabilecek çeşitli maddelerin üretildiği fabrikalarının hedef alındığı belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ve Suriye uçaklarının Halep’i hedef almadıklarını açıkladı. Ancak Suriye devlet televizyonu rejimin Halep’te hava saldırıları düzenlediğini bildirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, Halep’in doğusunda düzenlenen yoğun hava saldırılarında en az üç kişinin öldüğünü bildirdi. Reuters ajansına konuşan sivil savunma yetkilisi Abu el Laith, uçakların dört ayrı semti daha bombaladığını belirtirken “Bugün bombardıman çok şiddetli. 15 gündür böyle bir bombalama olmamıştı” dedi. Rusya’nın, Putin ile ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump arasında önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinden saatler sonra Suriye harekâtını başlatması dikkat çekti. Putin ile Trump’ın, görüşmede uluslararası terörizme karşı çabaları yoğunlaştırma kararı aldıkları açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Rusya, Suriye’de üçüncü dalgayı başlattı

 RUSYA, GİZLİCE DEMİR KUBBE İNŞA ETMİŞ

RUSYA Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’ye 7 adet S-300 VM hava savunma sistemi konuşlandırdıklarını söyledi. 200 kilometre menzilli S-300 VM’ler, füze avcısı olarak biliniyor. Lazkiye’deki Hmeymim hava üssüne de Rus ordusunun sahip olduğu en modern hava savunma sistemi olan 400 kilometre menzilli S-400’ler konuşlandırılmıştı. Öte yandan Suriye ordusunun elinde Rus yapımı 20 kilometre menzilli Pantsir-S1 hava savunma sistemlerinden 50 adet olduğu tahmin ediliyor. Bu yığınak, Rusya’nın Suriye hava sahasını tümüyle kontrol etmesi anlamına geliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!