Suriye lideri Esad: Siyasi diyaloğu destekliyorum ama...

Güncelleme Tarihi:

Suriye lideri Esad: Siyasi diyaloğu destekliyorum ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 11:41

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesindeki iç savaşın, sadece siyasi diyalogla çözülemeyeceğini savundu.

Haberin Devamı

Esad, başkent Şam'daki bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkesindeki iç savaşın sona ermesi için "her türlü siyasi diyaloğu" destekleyeceğini ancak terörle mücadele temelinde olmayan bir girişimin "içi boş" ve "anlamsız" olacağını söyledi.

Esad ayrıca bazı devletlerin, isyancı gruplara desteğini artırdığını ve belli bölgelere doğrudan müdahale ederek bu gruplara yardım ettiğini öne sürdü.

Suriye lideri Esad: Siyasi diyaloğu destekliyorum ama...
ESAD’DAN ÖNEMLİ HAMLE

İş dünyasından temsilcilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Suriye Devlet Başkanı, ordu içindeki asker sayısında yaşadıkları sıkıntıyı da dile getirdi. Esad, "İnsan kaynağı bakımından eksiğimiz var... Ama bu, çöktüğümüz anlamına gelmiyor... Direneceğiniz... Silahlı kuvvetlerimiz, anavatanını savunacak kapasitede" diye konuştu.

Esad, dün çıkardığı "asker kaçaklarına genel af öngören kararnameyi" hatırlatarak, söz konusu kararnamenin askerlik hizmetini yerine getirmek isteyenlerin talebi doğrultusunda alındığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bir dönem 300 bin mensubu olan Suriye ordusundaki asker sayısı, savaşta verilen kayıplar ve saf değiştiren Suriyeliler nedeniyle yarı yarıya azaldı.

RUSYA VE ÇİN'E TEŞEKKÜR

Esad konuşmasında, İran’ın yaptığı yardımın uzman desteğiyle sınırlı olduğunu, ancak “Lübnan direnişi” olarak bahsettiği Hizbullah’ın Suriye ordusuyla birlikte savaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında Çin ve Rusya'ya teşekkür eden Esad, "Rusya ve Çin de BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye için emniyet supabı oluşturdu. Böylece BMGK'nın halklara yönelik tehdit aracı ve Suriye başta olmak üzere saldırılar için bir platform olması engellendi" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!