Suriye’de 5.6 milyon çocuk yardıma muhtaç

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de 5.6 milyon çocuk yardıma muhtaç
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 21:22

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuk Fonu UNICEF’in iç çatışmaların 5’inci yılına gireceği Suriye’deki çocuklarla ilgili hazırladığı rapor çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre 2 milyon çocuk halen Suriye’de çatışma hattında yaşam mücadelesi verirken, 2 milyon çocuk ise ülkelerini terk ederek mülteci konumuna düştü.

Haberin Devamı

Suriye içinde kalan 5.6 milyon çocuğun yardıma muhtaç olduğu belirtilen raporda, 2.6 milyon çocuğun da eğitim alamadığı kaydedildi.

2.6 MİLYON ÇOCUK OKULA GİDEMİYOR

Raporda Suriye ve Irak’taki çatışmalardan 14 milyon çocuğun etkilendiği belirtilerek, “Suriye’de çatışma bölgesinde bulunan 2 milyon çocuğa insani yardım kuruluşlarının erişimi güçlükle sağlanıyor. Halen 2.6 milyon civarında Suriyeli çocuk okula gidemiyor. 2 milyon Suriyeli çocuk bugün Lübnan, Türkiye, Ürdün ve diğer ülkelerde mülteci olarak yaşıyor.

Suriye’deki yardıma muhtaç insan sayısının 12.2 milyon bunlardan 7.6 milyon kişinin iç göçe zorlandığı, Suriye’deki ulaşılması zor bölgelerde yaşayan insan sayısının 4.8 milyon kişi olduğu belirtilen raporda, ulaşılması zor bölgelerde yaşayan bu insanlardan 2 milyona yakını çocuklardan oluştuğu kaydedildi. Annesini-babasını kaybeden 80 bin Suriyeli çocuğun ülkelerini yalnız terk ettiği de belirtilen raporda, 114 bin bebeğin de mülteci olarak başka ülkelerde dünyaya geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

KAYIP KUŞAK UYARISI

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, çocukların krizin tüm zorluklarına maruz kaldığını belirterek, “Acı, şiddet ve kayıplar kişiliklerinin geliştiği çağda olan ergenlerin geçmişinde bir yara olarak kalmayıp geleceklerini de şekillendiriyor. Bu kuşak yaşadığı acıları ileride başkalarına yaşatacakları bir şiddet döngüsü içinde yitip gidebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!