Süper Mario Fikri’ye 25 yıl

Güncelleme Tarihi:

Süper Mario Fikri’ye 25 yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 23:45

ALMANYA’da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis yattıktan sonra İngiltere’ye yerleşen Fikri Yaraşır adlı bir Türk, Glossop’ta açtığı pizza ve kebap restoranı üzerinden eroin kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı ve geçen nisanda çıkarıldığı mahkemece 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesi, polisin 53 yaşındaki uyuşturucu şebekesinin liderini izlemek için Ekim 2016’da “Karikatür” adlı bir operasyon başlattıklarını yazdı.

210 KİLO EROİN
Yaraşır’ın suç faaliyetleri önceki gün şebekenin diğer üyelerinin duruşmasında gün ışığına çıktı. Buna göre polis, bir kamyondan depoya uyuşturucu boşaltılırken baskın yapmış ve İstanbul’dan yola çıktığı söylenen 210 kilo eroini ele geçirmiş. Yaraşır ayrıca, kaçakçılık için tek müşterisinin kendisi olduğu bir nakliyat şirketi kurmuş. Yaraşır bir İngiliz çifti de Türkiye’ye para taşımak için kurye olarak kullanmış. Yaraşır,  Türkiye’deki bir fabrikayı da 1 milyon sterline (6.1 milyon TL) satın almaya hazırlanıyormuş. Şebekenin diğer üyelerinden Brian Kennedy 18, Paul Livesey 15, Kathryn Fearon 9, Ahmet Taşkın 13, David Mulligan 17 ve Steven Hindley 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fikri Yaraşır’a “Super Mario” adlı bilgisayar oyunundaki karakterlere benzerliği nedeniyle “Mario” lakabı verilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!