Sübyancı, 2 kurbanını canlı canlı gömmüş

Güncelleme Tarihi:

Sübyancı, 2 kurbanını canlı canlı gömmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2004 02:42

Belçika'daki ‘‘sübyancı davası’’nın başaktörü Marc Dutroux, iki kurbanını diri diri gömmekle suçlanıyor. ‘‘Anne baskısı’’ yüzünden bu hale geldiğini iddia eden Dutroux, işlediği suçlara ortaklık eden iki kişi daha bulunduğunu, bu kişilerin polis olduğunu sonradan öğrendiğini söyledi.

BELÇİKA'da 1996'da tutuklanan ve aralarında eski karısının da bulunduğu üç suç ortağıyla birlikte yargılanan 47 yaşındaki Marc Dutroux davasına dün devam edildi.

Savcı Michel Bourlet, Marc Dutroux'nun 6 kızı kaçırıp Charleroi'deki evinde tecavüz etmesini, yaptığı işkenceleri ve 4'ünün öldürülmesine dair ayrıntıları aktardı. Savcı Bourlet'nin iddianamesine göre 17 yaşındaki An Marchal ve 19 yaşındaki Eefje Lambrecks, tecavüze uğradıktan sonra uyuşturuldu. Daha sonra da naylona sarılıp arka bahçeye gömüldü. Otopsi raporları, iki genç kızın gömüldüğünde canlı olduğunu kanıtlıyordu. 8 yaşlarındaki Julie Lejeune ve Melissa Russo ise Dutroux'nun işkence ve tecavüzüne uğradı. Julie ve melissa, kapatıldıkları bodrumda açlıktan yaşamını yitirdi. Savcı Bourlet, ‘‘O bir psikopat, ama deli değil. Kurban kompleksi var. Ne yaptığının bilincinde. Tüm toplumsal ilkelerin farkında, ancak bunları kabul edilemez görüyor. Dutroux küçük kızlarla ilişki peşindeydi’’ dedi.

HERŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM

Savcının suçlamalarını dinleyen ve ilk anlarda hiçbir tepki göstermeyen Dutroux'nun kurşun geçirmez bölmenin ardında birtakım notlar aldığı gözlendi. Dutroux, dünkü duruşmada çocukluğu, özel hayatıyla ve geçmişle ilgili şunları söyledi: ‘‘Her şeyi açıklayacağım. Eşimi korumak adına daha önce farklı ifadeler verdim. Bunların olmasını istemezdim. Tüm sorumluluğu üstlenemem. Temmuz 1995'te Julie ve Melissa'nın kaçırılmasıyla hiçbir ilişkim yok. Onları evimizde gördüm. Eşim ve iki suç ortağım, uyuşturucu bağımlısı Michel Nihoul ve Bernard Weinstein ile birlikteydiler. Weinstein, bu kızların sübyancılar için olduğunu söyledi. Onları saklamak için gizli bir hücre yaptırdım. Ailemi tehlikeye atmamak için suç ortaklarımı polise ihbar edemedim. Weinstein'ı Ağustos 1995'te, An Marchal ve okul arkadaşı Eefje'yi Michel Nihoul ile kaçırdık. Yardım eden iki kişi daha vardı ve bunların polis olduğunu sonradan öğrendim. Daha sonra adreslerini verdiğim Laetitia Delhez ve Sabine Dardenne'e tecavüz ettim. Defalarca oral seks yaptırdım. Eefji çok hoş bir kızdı ve onun rızasıyla ilişkimiz oldu. Weinstein'ı eski eşim Martin öldürdü.’’

DNA testlerini bizim Adli Tıp Kurumu yaptı

YÜZYILIN sapığı olarak anılan ve binlerce çocuğun kaybolmasından sorumlu tutulan Belçikalı seri katil ve sübyancı sapık Marc Dutroux'u, belki de cezaya taşıyacak en önemli deliller, Türkiye'de incelenmişti.

Belçika'da hükümeti sarsan, 2 bakanın istifasına neden olan Marc Dutroux ve çetesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, en önemli maddi delilleri oluşturan kıl örnekleri, DNA testi için 2001 yılının Mayıs ayında Türkiye'ye gönderildi. Çocuk pornosunun çekildiği yatakta ve battaniyede bulunan 650 kıl örneğinin testleri İstanbul üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy başkanlığındaki ekibin gece gündüz süren çalışması neticesinde 1 ayda sonuçlandı. Kıllar 5 kişiye ait çıktı. Avrupa'da bir mahkemenin, ilk kez ve böylesine önemli bir davada Türkiye'yi bilirkişi seçmesi, Türkiye'nin prestiji açısından sınav niteliği taşıyor.

Yatakta bulunan 650 kıla DNA incemesi yapan ekibin başındaki Prof. Dr. Sevil Atasoy, ‘‘Dosyanın hazırlanması 7 yıl sürdü. Adli bir dava için çok uzun bir süre. Bizden istenen testleri 2001 yılında 1 ayda bitirip göndermiştik. Kendi laboratuar yapılanmaları yetersiz kaldığı için bize verilen görev Türkiye için bir imtihan oldu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!