Soyguncuyu kusuru kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Soyguncuyu kusuru kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 00:00

Kısa süreli bilinç kaybı yaşayan adam bir marketi soymaya kalktı. Daha sonra yaşadıklarını annesine rüya olarak anlattı. Ancak annesi, oğlunun gerçekten soygun yaptığını güvenlik kamerasından öğrendi.

Haberin Devamı

Rüyasında süpermarket soyduğunu zanneden soyguncuyu annesi televizyonda görüp teşhis edince, soygunun gerçek olduğu ortaya çıktı.  

36 yaşındaki Mark Lester, nadir görülen tıbbi bir nedenden ötürü kısa süreli bilinç kaybı yaşadığı ve daha sonra yaptıklarını hatırlamadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından alınan kararla hapis cezasından kurtuldu.

İngiltere’nin Norwich kentinde meydana gelen olayda, Lester şapka ve güneş gözlüğü takarak girdiği süpermarkette ilk olarak kör taklidi yaptı. Daha sonra elinde tuttuğu havalı tabancayı 25 yaşındaki mağaza görevlisi Katrina Ross’a yönelten soyguncu, kadının kaçıp kendini arka odalardan birine saklamasıyla, eli boş olarak marketten çıktı.

YAŞADIKLARINI KÂBUS SANDI

Mahkemede Lester’ın olayın ertesi günü uyandığında annesine, gece gördüğü kâbusta bir markete silahlı baskında bulunduğunu anlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hayalci soyguncu, annesinin onu gizli kamera görüntüsünden tanımasından sonra tutuklanmıştı.

Lester, polise verdiği ifadede yaptığı baskını hatırlamadığını, o an kısa süreli bir bilinç kaybı yaşamış olabileceğini bildirdiği belirtildi.

Daha önce herhangi bir sabıkası bulunmayan Lester için mahkeme şartlı tahliyenin yanı sıra akıl sağlığı için tedavi olmasının denetlenmesi kararını aldı.


DÜNYADAN KISA KISA...

TER KOKUSUNA SİVRİSİNEK SALDIRISI
Bilim adamları, kimi insanların sivrisineklerce daha az ısırılmasının nedeninin tatlı ter kokusu olduğunu açıkladılar. Bilim adamları, kimilerinin sivrisineklerce “tercih edilmesinin”, kimilerininse “tercih edilmemesinin” ardında yatan nedenin, vücut kokularındaki farkta yattığını, sivrisineklere dirençli olanların terlerindeki şekerimsi koku bileşiminin daha yüksek düzeyde olduğunu keşfettiler.

ABD'NİN SİLAH İHRACATI ARTTI
ABD, küresel ekonomik krize rağmen 2008 yılındaki toplam silah ihracatını yüzde 50 civarında arttırdı. New York Times gazetesinin, Kongre için hazırlanan bir rapora dayanarak verdiği habere göre, 2008 yılında dünyadaki toplam silah ihracatının yüzde 68,4'ünü ABD yaptı. 2008'de dünyadaki toplam silah ihracatı küresel ekonomik kriz nedeniyle azalırken, ABD, 2007'ye göre silah ihracatını yüzde 50'ye yakın arttırarak, 25,4 milyar dolardan 37,8 milyar dolara çıkardı.

Haberin Devamı

KKTC MECLİSİNE GREV FRENİ
KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün yapacağı toplantıyı, Meclis çalışanlarının grevi nedeniyle iptal etti. Meclis Başkanı Hasan Bozer, basına yaptığı açıklamada, tutanakları yazmakla görevli stenografların greve katılmasından dolayı toplantının yapılamayacağını söyledi. Bozer, bugünkü toplantının teknik nedenlerle açılamadığını, gündemin önümüzdeki Pazartesi gününe ertelendiğini belirtti. Toplantının gündeminde, sendikaların karşı çıktığı 19 kanan gücünde kararname bulunuyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!