Sosyal medya fenomeni: Arapça konuştuğum için uçaktan atıldım

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya fenomeni: Arapça konuştuğum için uçaktan atıldım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 17:47

YouTube'da 1.6 milyon takipçisi olan sosyal medya fenomeni Adam Saleh, annesiyle telefonda Arapça konuştuğu için uçaktan indirildiğini iddia etti. Saleh'in uçağın içinde çekip Twitter'da yayımladığı video, tarihin en çok paylaşılan tweet'lerinden biri oldu.

Haberin Devamı

New York’ta yaşayan You Tube yıldızı Adam Saleh (22), Delta Havayolları'na ait uçakta annesiyle Arapça konuştuğu için uçuş görevlileri tarafından dışarı çıkarıldığını belirtti.

Saleh, Londra-New York seferini yapan uçaktaki görevlilerinin sergilediği bu davranış sonrasında kişisel sosyal medya hesabından, olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Saleh’in ifadesine göre, Arapça konuştuğunu duyan yolcular bu durumdan rahatsız olarak, uçuş görevlilerini çağırıp şikayette bulundu. Bunun üzerine Saleh ve yanındaki arkadaşı, uçaktan indirildi.

TARİHE GEÇTİ

Saleh'in olaya ilişkin yayımladığı videonun olduğu tweet ise 750 binden fazla retweet, 650 binden fazla da beğeni aldı.

Videoda Saleh'in "Sadece farklı bir lisan konuştuğumuz için dışarı atılıyoruz... Yıl 2016. Delta Havayolları bizi sadece farklı bir lisan konuştuğumuz için bizi çıkarıyor" dediği duyuluyor.

Haberin Devamı

DELTA: İDDİALARI CİDDİYE ALIYORUZ

Olayın ardından bir açıklama yapan Delta Havayolları, Saleh ve arkadaşının, 20 yolcudan gelen şikayet nedeniyle uçaktan dışarı çıkarıldığını belirtti. Şirket buna karşın, olaya ilişkin inceleme başlatıldığını ifade etti.

Delta'nın yayımladığı açıklamada, "Ayrımcılık iddialarını çok ciddiye alıyoruz. Bizim kültürümüz, diğerlerine saygılı davranılmasını gerektirir" denildi.

Sosyal medya fenomeni: Arapça konuştuğum için uçaktan atıldım

Uçaktan indirlen Adam Saleh ve arkadaşı daha sonra bir başka havayolu şirketiyle New York'a uçtu.

GÜNÜN VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!