Son dakika... Ve korkulan oldu: AY.4.2 alarmı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ve korkulan oldu: AY.4.2 alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2021 14:30

Yaklaşık 2 yıldır koronavirüs ile savaşan dünyaya kötü haber İngiltere'den geldi. 'AY.4.2' isimli Delta varyantı mutasyonunu mercek altına alan bilim insanları çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) 5 milyona yakın can mal oldu.

Vaka ve ölüm sayıları Delta varyantı nedeniyle dünyanın bazı bölgelerinde artmaya devam ederken kötü haber İngiltere'den geldi.

Financial Times'ta yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'endişe verici' olarak sınıflandırdığı Delta varyantı mutasyona uğradı.

'AY.4.2' isimli Delta varyantı mutasyonunu mercek altına alan bilim insanları, AY.4.2’nin diğer varyantlara göre yüzde 10 ile 15 daha bulaşıcı olduğunu belirledi.

AY.4.2 ile ilgili 'Delta'dan çok daha tehlikeli' uyarısı yapıldı. İngiltere'deki yüksek vakaların nedeni olarak da AY.4.2 gösterildi.

London College Üniversitesi Genetik Enstitüsü’nde görevli bilim insanı François Balloux araştırma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

'Eğer ilk incelemelerimiz doğruysa AY.4.2, pandeminin başladığı günden beri karşımıza çıkan en bulaşıcı koronavirüs türü.'

Vaka sayıları baz alındığında salgından en çok etkilenen 4'üncü ülke olan İngiltere'de yaklaşık 8.5 milyon kişiye virüs bulaştı.

Kovid-19 140 bine yakın kişinin hayatına mal olurken, 7 milyona yakın kişi ise virüsü yenmeyi başardı.

Salgından en çok etkilenen ülke ABD'de ise virüs 46 milyona yakın insana bulaştı ve 746 bin 509 cana mal oldu.

Worldometers verilerine göre, ABD'yi Delta'nın ilk görüldüğü ülke olan Hindistan ve Brezilya izliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!