Son dakika... Ülke faciayı yaşıyor: 200'ün üzerinde kayıp var! İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2021 19:15

Hindistan'ın kuzeyinde Nanda Devi buzulundan bir parçanın kırılmasıyla yaşanan faciada en az dokuz kişinin hayatının kaybettiği açıklandı. 200'den fazla kişiye ulaşılamazken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Haberin Devamı

Nanda Devi buzulunun bir parçası Uttarkhand eyaletinin Tapovan bölgesinde kırılarak Dhauliganga Nehri’ne düştü. Bu olayın hemen ardından taşan nehir suları önüne geleni sürükledi.

Son dakika... Ülke faciayı yaşıyor: 200ün üzerinde kayıp var İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü

'SU AKARKEN TOZ BULUTU OLUŞTU'

Bölgedeki evlerin yanı sıra Rishiganga ve Dhauliganga hidroelektrik projeleri de zarar gördü. Indian TV'ye konuşan yöre sakini Om Agarwal, "Su akarken, bir toz bulutu oluştu. Yer adeta bir deprem gibi sarsıldı" dedi.

Son dakika... Ülke faciayı yaşıyor: 200ün üzerinde kayıp var İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü


'ÇOK HIZLI GELDİ'

Dhauli Ganga Nehri yakınlarında yaşayan Sanjay Singh Rana, Reuters'a verdiği bilgide "Çok hızlı geldi, kimseye haber verecek zaman yoktu. Bizi bile sürükleyip götüreceğini hissettim" dedi.

Haberin Devamı


ELEKTRİK SANTRALİNDEKİ İŞÇİLER İÇİN ALARMA GEÇİLDİ

Uttarakhand Polis Müdürü Ashok Kumar, "Rishiganga Hidroelektrik Projesi olarak bilinen baraj yakınlarındaki elektrik santralinde çalışan 50'den fazla kişinin ölmüş olabileceğinden endişe duyuluyor" dedi. Yetkililer, asker ve polislerin işçilerin hayatlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptığı duyurdu.

BAŞBAKAN MODİ: HERKES DUA EDİYOR

Başbakan Narendra Modi, durumu takip ettiğini belirtirken, "Millet oradaki herkesin güvenliği için dua ediyor" mesajı yayınladı.

Son dakika... Ülke faciayı yaşıyor: 200ün üzerinde kayıp var İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü

PAKİSTAN: HİNDİSTAN'DA MEYDANA GELEN SEL FELAKETİ SEBEBİYLE ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’daki sel felaketinde yaşamını yitirenlerden dolayı üzüntü duyulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Uttarakand eyaletinde kopan buzul parçasının yol açtığı selde hayatını kaybedenlerden dolayı Pakistan'ın müteessir olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Düşüncelerimiz kurbanların aileleri ile birlikte. Kayıp olanların güvenliği, erkenden kurtarılması ve iyileşmesi için dua ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Hindistan’da Nanda Devi buzulunun bir parçasının koparak Dhauliganga Nehri'ne düşmesinin ardından meydana gelen selin elektrik santraline ve çok sayıda yerleşim yerine zarar verdiği ve yaklaşık 150 kişinin ölmüş olabileceği bildirilmişti.

Felaketin ardından 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirten yetkililer, bölgedeki hidroelektrik projesinde çalışan en az 150 işçinin akıbetlerinin henüz bilinmediğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!