Son dakika... Rusya'dan flaş nükleer silah açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Rusyadan flaş nükleer silah açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 12:59

Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna'daki savaş aylardır can almaya devam ediyor.

Bölgeden acı haberler gelmeye devam ederken Türkiye'nin başı çektiği ülkeler iki taraf arasında barış müzakerelerini başlatmanın yolunu arıyor.

Ancak Rusya'nın dün aldığı kısmi seferberlik kararı bölgedeki gerilimin yakın zamanda düşmeyeceğine işaret ediyor.

Dünya dünden beri Rusya'nın aldığı kararı konuşurken Moskova'dan yeni bir açıklama geldi.

Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' dedi.

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya bir kez daha gözdağı verdi.

'NÜKLEER BALTIK' UYARISINDA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz dönemde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları durumunda Moskova'nın bu tehditlere karşı önlem alması gerekeceğini belirten Medvedev, Rusya’nın bölgeye İskender füzeleri, hipersonik silahlar ve nükleer bombalara ev sahipliği gemiler sevk edebileceğini ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

Haberin Devamı

'İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz.'

TOPYEKÛN SALDIRI TEHDİDİ

Medvedev ayrıca Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova'nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda uyarılara imza atmıştı.

Mahşerin atlıları yola çıktı' diyen Medvedev Ukrayna'ya gönderilen füzelerin Rusya'yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!