Son dakika... Rusya'da okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 10:19

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi. Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, olay nedeniyle 7 öğrenci hayatını kaybetti, 19 yaşındaki saldırgan etkisiz hale getirilirken, saldırganın olaydan önceki korkunç sosyal medya paylaşımı kan dondurdu. Saldırı sonrası Putin, ülkedeki silah kontrolünün gözden geçirilmesi için emir verdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırı ile ilgili taziye mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Rusya'nın Kazan kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle 7 öğrenci hayatını kaybetti.

RIA bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölenlerin okuldaki öğrenciler ve bir de öğretmen olduğu bilgisine yer verdi. Daha sonra ajanslardan yapılan açıklamada saldırıda 4'ü erkek 3'ü kız 7 öğrencinin hayatının kaybettiği açıklandı.

Sosyal medyada ve haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre saldırganların iki kişi olduğu bildirilmişti. Olayda tek saldırgan yer aldığı ve 19 yaşındaki bu kişinin polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği ajanların geçtiği son resmi bilgi olarak yer alıyor.

Son dakika... Rusyada okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor

Haberin Devamı

Olaydan sonra Tataristan Devlet Başkanı Rustam Minnikhanov'un yaptığı resmi açıklamaya göre saldırganın bölgede yaşayan 19 yaşındaki İlnaz Galyaviev olduğu, Galyaviev'in saldırıyı gerçekleştirdiği okulun eski bir öğrencisi olduğu açıklandı.

Son dakika... Rusyada okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor

KİMLİĞİ VE KORKUNÇ PAYLAŞIMI ORTAYA ÇIKTI

12'si çocuk toplam 16 kişinin hastaneye kaldırıldığı saldırının öncesinde İlnaz Galyaviev'in sosyal medyadan yaptığı korkunç paylaşım da ortaya çıktı. Galyaviev'in olaydan bir saat önce Telegram hesabından " Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım” paylaşımında bulunduğu anlaşıldı. Saldırıda kullanılan silahın da Galyaviev'e ait olduğu bildirildi.

Saldırganların arkadaşlarının ifadelerine başvuran polisin edindiği bilgilerde, saldırgan Galyaviev'in sürekli olarak, ABD ‘deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi. Arkadaşları saldırgan İlnaz Galyaviev'in saldıryı işleyebileceklerine ihtimal vermediklerini ifade etti. Öte yandan, Kazan’da tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Russia Today adlı Rus devlet destekli televizyon ağının sosyal medyada paylaştığı videoda ise saldırganın okula doğru elinde silahıyla yürükenki görüntüleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Daily Mail'de yer alan habere göre olay anında okulda bulunan 15 yaşındaki bir öğrencinin verdiği ifadeye göre silahlı saldırgan öğrencilere kendilerini sınıfa kapatmalarını söyledikten sonra patlama ve silah sesleri duyulmaya başlamış.

Son dakika... Rusyada okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor
Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği belirsiz bir kişi, Fayzi caddesindeki 175 numaralı okulda silahlı saldırı düzenledi. Saldırganı gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Rusyada okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor

Öte yandan bölgeden görüntüler paylaşan bazı sosyal medya hesapları okulda silahlı saldırı dışında bir de patlama yaşandı. Okulun içinde çekilen video görüntülerinde patlamadan sonra gerçekleşen hasar görünüyor.

Son dakika... Rusyada okula silahlı saldırı: Ölü sayısı artıyor
PUTİN'DEN FLAŞ KARAR

Reuters'ın Kremlin kaynaklarına dayandırdığı son dakika gelişmesine göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkedeki silah kontrolünün gözden geçirilmesi için emir verdi. Putin ayrıca saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin aileleri için de acil yardımda bulunulması için talimat verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Haberin Devamı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir okula yönelik düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz.'

OKULDA 820 KİŞİ VARDI

Yerel medya, saldırının gerçekleştiği okulda, 52'si öğretmen, 70'i okul çalışanı ve 714 öğrenci olmak üzere yaklaşık 820 kişinin bulunduğunu aktardı. Saldırıda 32 yaralanın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!