Son dakika... Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyanı ikinci kez görevden aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 08:44

Reuters'ın son dakika haberine göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldı. Ermenistan ordusundan Paşinyan'a cevap gecikmedi. Ordu yetkilileri istifa çağrılarını yineledi.

Haberin Devamı

Ermenistan'da Azerbaycan karşısında alınan tarihi yenilgi sonrası başlayan iç karışıklık devam ediyor. Şubat ayının son günlerinde Paşinyan hükümeti ve Ermenistan ordusu arasında başlayan 'savaş' hali yeni bir boyut kazandı.

Karabağ’da Azerbaycan’a yenilen Ermenistan’da darbe krizi patlak vermişti. Ermenistan ordusu, eleştirilerin hedefindeki Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası talebiyle muhtıra yayınladı. Bunu ‘darbe girişimi’ olarak niteleyen Paşinyan, Genelkurmay Başkanı’nı görevden almıştı. Ancak Paşinyan'ın bu kararı devreye girememişti.

Son dakika... Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyanı ikinci kez görevden aldı
Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınmasına dair kararı imzalamadı. Sarkisyan, Başbakan Paşinyan’ın adımı için “Ermenistan’ın güvenliği ve toprak bütünlüğünü riske atıyor. Kararımı, anayasal hakkım olan üç günlük sürenin sonunda vereceğim” dedi. Ülke siyasetinde aktif rol almasa da, bu tarz kararlarda nihai onayı Cumhurbaşkanı veriyor. Sarkisyan, daha önce Başbakan Paşinyan’ın sunduğu kararların hiçbirini veto etmemişti.

Haberin Devamı

Bu sabah Reuters'ın son dakika olarak geçtiği habere göre ise Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldı. Haber Rus ajansı RİA'ya dayandırıldı.

Sabah yaşanan bu flaş gelişmeden sonra Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa etmesi için çağrıda bulunan yeni bir bildiri yayınladı. Nikol Paşinyan'ın, sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ın görevden alındığını açıklamasının üzerinden henüz birkaç saat geçmişken genelkurmaydan yeni bir bildiri yayınlandı.

TASS ajansında yer alan habere göre, Ermenistan ordusundan üst düzey komutanlar, Paşinyan'a yaptıkları istifa çağrısını yinelediklerini duyurdu. 

Öte yandan Ermenistan'da Dağlık Karabağ mağlubiyetinden sonra başlayan protesto gösterileri devam ediyor. Azerbaycan karşısında alınan yenilgiden Başbakan Paşinyan'ı sorumlu tutan muhalefetin istifa talebi halkı sokağa dökmüş, haftalarca sokak gösterileri düzenlenmişti. Ülkede iç karışıklık devam ederken Paşinyan karşıtları dün de Erivan'da parlamento ününde toplanarak gösteri düzenlediler. 

Son dakika... Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyanı ikinci kez görevden aldı

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!