Son dakika... Havada tehlikeli yakınlaşma!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Havada tehlikeli yakınlaşma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 12:14

Reuters haber ajansı, Rus savaş jetlerinin NATO'ya ait bir F-16 uçağının Rusya savunma bakanını taşıyan uçağa yaklaşması nedeniyle havalanarak NATO uçağını uzaklaştırdığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise uçaktan indikten sonra açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Rus Tass haber ajansı, NATO uçaklarının Rusya Savunma Bakanı Sergey Şorgu'yu taşıyan uçağa yaklaşmaya çalıştığını aktardı. Savunma Bakanı Şoygu'nun Klaningrad'a gitmek üzere havada olduğu ifade edildi. 

Rus haber ajansı Sputnik, Şoygu'nun uçağına refakat eden Rus Su-27 tipi bir savaş uçağının, NATO'ya ait F-16 ile savunma bakanını taşıyan uçağın arasına girdiği belirtildi. 

Uçaktan indikten sonra konuşan Sergey Şoygu, NATO'nun agresif eylemleri karşısında Rusya'nın Batı bölgelerindeki savunma kapasitesini 'mükemmel' hale getirmeye devam ettiğini söyledi. Şoygu, bu olayın Rusya karşıtı bir tutuma örnek olduğunu söyledi. 

Rusya'nın en batısındaki Kaliningrad'da Savunma Bakanlığı yetkilileriyle toplantı yapan Şoygu, bazı NATO ülkelerinin jeopolitik hedeflere ulaşmak için siyasi, istihbari ve ekonomik baskının yanı sıra askeri gücü de bir araç olarak kullandığını vurguladı.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor....

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!