Son dakika: Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise suikaste uğradı! Havalimanı ve sınır kapatıldı, sıkı yönetim ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 15:50

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise suikaste uğradı. Moise'nin Çarşamba günü evinde kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğü açıklandı. Havalimanı ve sınırlar kapatılırken First Lady'nin durumunun ise ağır olduğu belirtiliyor. Ülkede sıkı yönetim ilan edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hayatını kaybeden Moise için taziye mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise suikaste uğradı. Geçici Başbakan Claude Joseph, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin Çarşamba günü kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada suikastın Çarşamba günü yerel saat ile gece 1 sularında gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

Haiti Başbakanı Claude Joseph suikasttan sonra ülkede sıkı yönetim ilan edildiğini açıkladı. Başbakan Birleşmiş Milletlere de en kısa zamanda güvenlik konseyi toplantısı yapma çağrısında bulundu.

Saldırıda Moise'nin eşinin yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavisi süren First Lady'nin sağlık durumuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Joseph, suikast sonrası ülkenin başında olduğunu söyledi. 'İnsanlık dışı ve barbarca eylemi' kınayan Joseph, polisin ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin bölgedeki güvenliği sağladığını söyleyerek sükunet çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Joseph, açıklamasında saldırganların bazılarının İspanyolca ve İngilizce konuştuğu bilgisinin altını çizdi.

HAVALİMANI VE SINIR KAPATILDI

Toussaint Louverture Uluslararası Havalimanı, saldırının ardından kapatıldı. Dominik Cumhuriyeti ise saldırının ardından ülke ile olan sınırını kapatma kararı aldı.

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Dominik Cumhuriyeti hükümeti, komşu ülkenin cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin öldürülmesinin ardından Çarşamba günü Haiti ile olan sınırının "derhal kapatılmasını" emretti. 

Savunma bakanlığının iletişim yetkilisi Ceinett Sanchez AFP'ye verdiği demeçte, sınırın kapatılmasının hemen etkili olduğunu söyledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!