Son dakika: Tarihteki en yalnız adam Michael Collins hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Tarihteki en yalnız adam Michael Collins hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 19:45

Son dakika haberi... Neil Armstrong'un Ay'a ayak bastığı Apollo 11 misyonunun üç isminden biri olan ABD'li astronot Michael Collins'in 90 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.Kanser tedavisi gören Collins, 1969 yılında Ay zeminine ayak basmamış ve yörüngede dönen uzay aracında arkadaşlarını beklemişti.

Haberin Devamı

Michael Collins, Apollo 11'in komuta modülünde pilot olarak görev yapmıştı ve bazılarınca "tarihteki en yalnız adam" olarak nitelendiriliyordu.

20 Temmuz 1969'da ekip arkadaşı Neil Armstrong Ay'da insanlık için büyük bir adım atarken, Collins Columbia adlı komuta modülünde tek başınaydı.

Apollo 11 mürettebatından Neil Armstrong ve Edwin Aldrin'i taşıyan uzay aracı Ay'ın yüzeyine doğru hızla uzaklaşırken, Michael Collins Ay'ın yörüngesinde yalnız başına dönüyor ve aksi durumlara yönelik hazırladığı 117 sayfalık listeye bakıyordu. 

Dönemin NASA Halkla İlişkiler Yetkilisi Douglas Ward, gazetecilere verdiği demeçte, Adem'den bu yana böylesi bir yalnızlık görmedi" ifadesini kullandı.

Son dakika: Tarihteki en yalnız adam Michael Collins hayatını kaybetti

Haberin Devamı

1974 tarihli anılarında Michael Collins, "Son altı ayda benim gizli korkum, onları Ay'da bırakıp Dünya'ya tek başıma dönmekti; şimdi işin aslını öğrenmek için birkaç dakikam vardı" yazmıştı.

Collins, Armstrong ve Aldrin tüm dünyanın dikkatle izlediği görevi başaramazsa intihar etmeyeceğine karar vermişti fakat bu görevin hayatta kalan tek insanı olmanın kendisini mimli bir adam haline getireceğini düşünüyordu.

Son dakika: Tarihteki en yalnız adam Michael Collins hayatını kaybetti

Bugün hayatını kaybeden Michael Collins'in ardından, Apollo 11 ekibinden sadece New Jersey doğumlu astronot Buzz Aldrin hayatta kalmış oldu.

Ay yüzeyine ayak basmış tek yaşayan insan olan Aldrin, görev arkadaşı Collins'in vefat haberi üzerine Twitter'dan, "Sevgili Mike, her nerede olacaksan ol, bizi her zaman ustaca yeni zirvelere ve geleceğe taşıyacak ateşe sahip olacaksın. Seni özleyeceğiz. Huzur içinde yat" şeklinde duygularını paylaştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!