Son dakika: Girit'te 6.3 büyüklüğünde deprem! Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2021 12:32

Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre, Yunanistan'ın Girit adasında 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Girit adasında TSİ 12.24'te 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Atina Gözlemevi yaptığı yazılı açıklamada, depremin merkez üssünün Atina'nın 405 kilometre güneydoğusunda ve Girit adasındaki Zakros köyüne 24 kilometre uzaklıkta olduğunu bilgisine yer verdi.

Deprem Muğla, Antalya ve İzmir'de de hissedildi. Yunanistan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre, Girit'teki küçük bir kilise deprem nedeniyle yıkıldı.

Adada depremin ardından halk açık alanlara yönelirken, öğrenciler okul bahçelerine çıkarıldı.

Girit'teki depremin hemen ardından Kerpe Adası'nda 4,5 ve Zakros Adası'nda 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE VAR MI?

CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz, Girit çok önemli bir deprem merkezi. Ciddi can kayıplarının olduğu bir bölge. 27 Eylül'de 6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bugünkü deprem ise onun 100 km doğusunda, yerleşimin az olduğu bir noktada. Arkasından da 4'ün üzerinde üç tane artçı deprem meydana geldi' dedi.

Haberin Devamı

Depremin meydana geldiği bölgenin Türkiye'yi etkilemesinin zor olduğunun altını çizen Tüysüz şu ifadelerini kullandı;

'Gözümüz kulağımız orada gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'yi etkilemesi zor bir bölge. Çünkü Türkiye'ye oldukça uzak. En yakın yerleşim yeri arasında 250 km mesafe var. Girit'te daha büyük bir deprem olasılığı var. Ama Türkiye için endişe verici bir durum söz konusu değil.'

Geçtiğimiz ay yine Girit'te 6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. 27 Eylül'de meydana gelen depremin ardından bölgede pek çok artçı sarsıntı yaşanmıştı.

Bu deprem nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş birkaç kişi ise hafif yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!