Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov'dan kritik Afganistan görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2021 13:49

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Afganistan'da yaşanan son gelişmeler ele alındı. Çavuşoğlu Lavrov'un ardından Chung Eui-Yong ve Marise Payne ile de görüştü.

Haberin Devamı

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Afganistan'da yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile telefonda görüştü. İkili Afganistan'da güvenliğin sağlanması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Lavrov ve Çavuşoğlu'nun Afganistan hakkında ayrıntılı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve bölgede istikrarın sağlanması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Chung Eui-Yong ve Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne ile de birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Afganistan’daki son durum ele alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!