CIA'in yeni direktörü belli oldu

Güncelleme Tarihi:

CIAin yeni direktörü belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 14:58

ABD'de 20 Ocak'ta görevi devralacak olan Joe Biden'ın CIA Direktörü olarak William Burns'ü atayacağı bildirildi. Eski Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns, Rusya Büyükelçiliği dahil olmak üzere 33 yıl boyunca diplomat olarak görev almıştı.

Haberin Devamı

ABD'de başkan seçilen Joe Biden, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Başkanlığına William J. Burns'ü aday gösterdiğini duyurdu.

Biden'ın ekibinden yapılan açıklamada, Burns'ün ABD'yi ve halkı güvende tutacak onlarca yıllık deneyime sahip örnek bir diplomat olduğu belirtildi.

Biden'ın, CIA Başkanlığına aday gösterdiği Burns'ün, kendisi gibi istihbaratın siyasetle ilgisi olmadığını düşündüğü kaydedilen açıklamada, "Büyükelçi Burns, tehditleri hudutlarımıza ulaşmadan önce önlemek ve bunlarla yüzleşmek için ihtiyacımız olan bilgi, muhakeme ve bakış açısını getirecek." ifadesi kullanıldı.

Oxford Üniversitesi'nden yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olan Burns, 1998-2001 yılları arasında ABD'nin Umman büyükelçisi olarak da görev yaptı.

Haberin Devamı

2014 yılında emekli oldu ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki uluslararası ilişkiler beyin takımı olan Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nda başkanlık görevini yürüttü.

Burns, İran'la ilgili engin tecrübesi göz önüne alındığında, Biden yönetiminde Dışişleri Bakanlığı koltuğuna getirilebilecek bir aday olarak görülüyordu.

Burns, İran'la imzalanan 2015 nükleer anlaşmasına zemin hazırlayan müzakerelere katılmıştı.

64 yaşındaki eski Rusya Büyükelçisi William Burns, ABD Dışişleri Bakanlığında 33 yıl hizmet vermişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!