Son dakika: Azerbaycan'da askeri helikopter düştü: 14 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Azerbaycanda askeri helikopter düştü: 14 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 11:32

Azerbaycan'da askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu 14 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i arayarak taziyelerini iletti. Öte yandan Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti Başkan Elçin Guliyev, düşen helikoptere aile karakutunun bulunduğunu belirterek "Helikoptere, herhangi bir dış etki söz konusu olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, askeri bir helikopterin eğitim uçuşu sırasında düştüğü kaydedildi.

Yerel saatle 10.40’ta meydana gelen kaza ile ilgili yeni bir açıklama yayınlayan Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri, Helikopter kazasında 14 askerin şehit düştüğünü, 2 askerin yaralandığını duyurdu

Daha önce yapılan açıklamada, "Devlet Sınır Hizmeti’ne bağlı askeri helikopter, Hızı bölgesindeki Garaheybet Askeri Havaalanında eğitim uçuşları sırasında düştü. Helikopter mürettebatı arasında ölen ve yaralananlar var" ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılık yetkililerinin olay yerinde olduğu ve olayla ilgili ortak soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.

HELİKOPTERİN KARAKUTUSU BULUNDU

Haberin Devamı

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti Başkan Elçin Guliyev, Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında Mi-17 askeri helikopterin yaptığı kazaya yönelik açıklamalarda bulundu. Pilotun tecrübeli olduğunu vurgulayan Guliyev, ”Pilot, zor koşullarda bile en üst seviyede uçuş yeteneklerine sahip olan pilotlarımızdan biridir. Pilot Albay Fuzuli Cavadov, Birinci Karabağ Savaşı'na katılmış birisi” dedi. Helikopterin karakutusunun bulunduğunu belirten Guliyev, ”Karakutu şu anda Başsavcılık'ta. Şimdilik kazaya neyin yol açtığı bilinmiyor. Ancak herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını kesin olarak söyleyebiliriz” diye konuştu.

Askeri eğitim sırasında hayatını kaybeden askerlere şehit statüsü verileceğini belirten Elçin Guliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in olayın ayrıntılarının daha da netleştirilmesi, şehitlerin defnedilmesi ve yaralıların tedavisi için gerekenin yapılması talimatı verdiğini de kaydetti. Kazadan yaralı kurtulan 2 askerle telefonla görüştüğünü belirten Guliyev, ”Sağlık durumları normal. Doktorlarımız tarafından sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak, kaza sonucu şehit olan askerler için taziyelerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!