Solona'dan uyarı S-300'ler büyük hata

Güncelleme Tarihi:

Solonadan uyarı S-300ler büyük hata
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Javier Solona, S-300'lerin Kıbrıs Rum Kesimine yerleştirilmesi konusunda Rusları ve Rumları uyardı. Solona UBA ajansına yaptığı açıklamada, bu girişimin çok büyük bir hata olacağını belirterek, ‘‘Tekrar ediyorum, tekrar ediyorum, tekrar ediyorum; füzeleri yerleştirmek çok büyük bir hata olur’’ dedi.

Varşova'da yapılan Avrupa Gazeteciler Birliği'nin 36. Kongresine katılan ve bir konferans veren Solona, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 25 ülkeden 2 bin 500 gazeteciyi temsilen kongrede bulunan yaklaşık 200 delegenin izlediği Solona S-300'ler konusunda çok net ve dirkkat çekici açıklamalar yaptı. Solona UBA'nın sorusu üzerine şunları söyledi:

‘‘Son aylarda S-300'lerin Kıbrıs'a yerleştirilmesi konusundaki girişimleri dikkatle takip ediyoruz. S-300'lerin Akdeniz'de gerginliği tırmandıracağı ve bölgede yeni sorunlara neden olacağı bilinmektedir. Füzeleri Kıbrıs'a yerleştirmek çok büyük bir hata olacaktır. Orada füzelere ihtiyacımız yok. İhtiyacımız silahları artırmak değil, azaltmaktır. Biliyorsunuz Ege'de güven artırıcı önlemler için Türk ve Yunan yetkililer ile çok yapıcı görüşmelerde bulunduk. Umut verici kararlar aldık. Bu çok önemli ve doğru yönde atılmış adımdır. Yapmamız gereken şeyler bu tür şeylerdir. Yoksa Kıbrıs'a füzeler yerleştirmek değildir. Tekrar ediyorum, tekrar ediyorum, tekrar ediyorum; füzeleri yerleştirmek çok büyük bir hata olur.'

NATO Genel Sekreteri Solona, Kıbrıslı Rum delegenin sorusu üzerine de, NATO'nun Kıbrıs üzerinde uçuşa yasak bir bölge ilan etmesinin gündemde olmadığını belirtti. Solona, 'Kıbrıs üzerinde uçuşa yasak bölge konusu masada değil' dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!