Şoför paparazzileri kışkırttı

Güncelleme Tarihi:

Şoför paparazzileri kışkırttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Talihsiz Prenses Diana ile erkek arkadaşı Mısırlı milyarder Dodi el Fayed'in korkunç bir kazaya kurban gitmesinden sonra, tüm dikkatler, çiftin lüks Mercedes'ini kullanan sarhoş sürücünün üzerine çevrildi. Dokuz duble viski içtiği belirlenen Henri Paul adındaki şoförün Ritz Oteli'nin önünden otomobile bindikten sonra ‘‘Sıkıysa bizi yakalayın'' diyerek motosikletli paparazzileri tahrik ettiği ortaya çıktı.

İngiliz İndependent gazetesi, birinci sayfasında ‘‘şöhretin değil, sarhoş şoför kurbanı'' manşetiyle olayı gözler önüne sererken, 41 yaşındaki sürücü Henri Paul'ün cesedine yapılan otopsi, kanında litrede 1.87 gram alkol bulunduğunu ve ‘‘sanılandan daha da sarhoş'' olduğunu ortaya koydu. Bu miktarın, Fransız yasalarının oto kullanmak için izin verdiği oranın üç katından fazla olduğu belirtiliyor. Fransız adli çevreleri, ‘‘Paul kazadan sağ kurtulmuş olsaydı, sadece alkollü araba kullanmaktan en az iki yıl hapis cezası alırdı'' diyorlar.

Olaya tanık olan fotoğrafçıların ifadesine göre, paparazzilere ‘‘haydi yakalayın'' diye bağırdıktan sonra Paul, belki de içkili olmanın da verdiği cüretle, motorsikletli fotoğrafçılarla ölümcül bir yarışa girdi. Takip edenleri atlatabilmek ve yavaş trafiği sollayabilmek amacıyla Paul, arabayı, kimilerine göre saatte 160, kimilerine göre de saatte 190 kilometre hızla kullanarak tünele girdi ve kontrolü kaybederek, beton direklerden birine bindirdi.

Eskiden, Fransız Kara Kuvvetleri'nde yüzbaşı rütbesiyle görev yapan Henri Paul, ‘‘dünyanın ünlü bir otelinde çalışıyor, dünyanın en ünlü bir kadınının otomobilini kullanıyordu. Diana'nın ölümünden kesinlikle sorumlu'' diye suçlanırken, El Fayed'lerin sözcüsü, ‘‘Paul, 1986 yılından beri bizimle birlikteydi ve örnek bir çalışandı'' şeklinde konuşuyor. Bir arkadaşı da, ‘‘Paul ne alkolik, ne de içkiye düşkün bir kişiydi'' diyerek olaydan duyduğu şaşkınlığını dile getiriyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!