Snowden: Ben gerçek bir casustum

Güncelleme Tarihi:

Snowden: Ben gerçek bir casustum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:05

ABD’nin casusluk faaliyetlerine ilişkin belgeleri basına sızdırarak uluslararası bir skandala neden olan NSA eski sistem analisti Edward Snowden, NBC haber kanalından Brian Williams’a verdiği röportajda “geçmişte klasik anlamda bir casus olarak çalıştığını” söyledi.

Haberin Devamı

Röportajda “Aslında bir ajan değil, basit bir bilgisayar korsanı olduğu ve aslında casusluk faaliyetleri ile ilgili fazla bir şey bilmediği” yönündeki eleştirilere cevap veren Snowden, “Artık ABD’nin insanlardan değil bilgisayarlardan istihbarat toplamayı tercih ettiği bilinen bir gerçek. Ben geleneksel anlamda bir casus olarak eğitilmiştim. Bir casus olarak yabancı bir ülkede gizli görev yaptım. Sahte bir kimlikle sahte bir işte çalıştım” dedi.

Snowden, “ Ama işin özünde ben teknik bir uzmanım. İnsanlarla değil bilgisayarlarla çalışıyordum. İnsanları kandırmaya, ABD için çalışmaya ikna etmeye çalışmıyordum. Ben sadece ABD’nin istihbarat toplayabilmesi için işine yarayacak bilgisayar sistemleri kuruyordum. Ve bunu her seviyede ve her şekilde birçok kez yaptım. Şimdi hükümet bütün bunları reddedebilir. Tutup sonuçta o sadece düşük seviye bir analistti diyebilir. Bu gerçeği yansıtmayan bir tanımlama olur” dedi.

Haberin Devamı

Röportaj Snowden’a geçici olarak sığınma hakkı tanıyan Rusya’da gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!