Sisi için cumhurbaşkanlığı yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sisi için cumhurbaşkanlığı yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 15:42

Mısırlı güvenlik kaynakları, ülkenin en yüksek askeri makamlarının Abdülfettah el Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olmasını onayladığını duyurdu. Sisi'nin önümüzdeki günlerde adaylığını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Savunma Bakanı Orgeneral Abdulfettah el Sisi'ye "mareşallik rütbesi" verdiği belirtilmiş, bu gelişmeyle birlikte Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olmasının yolu açılmıştı. Bu açıklamanın ardından askeri yetkililer Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını görüşmek üzere bir araya gelmişlerdi.

Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbenin mimarı olarak kabul edilen Sisi, 12 Ağustos 2012'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından Hüseyin Tantavi'nin yerine Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmişti.

Savunma Bakanı Sisi, 3 Temmuz 2013'de gerçekleştirilen askeri darbede, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevinden uzaklaştırılarak yapılacak seçimlere kadar Adli Mansur'un "geçici cumhurbaşkanı" olarak görev yapacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!