Sırplar yine köy bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Sırplar yine köy bombaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kosova halkına huzur yok. İki sakin haftadan sonra dün Kosova yine karıştı. Arnavutluk sınırına 15 kilometre mesafedeki Deçani bölgesine giren Sırp polisi Kososva Kurtuluş Ordusu mensubu olduğu iddia edilen 19 yaşındaki bir genci yakalamaya çalışınca, silahlar patladı. Glocane köyünde maydana gelen çatışmalarda 4 Arnavut'la iki Sırp polis öldü. Bunun üzerine Sırplar, 1.200 nüfuslu köyü çembere alıp ağır silahlar ve helikopterlerle ateşe tuttu. Köy okulunda mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlerin korku içinde sınıflarda bekledikleri edinilen bilgiler arasında bulunuyor.

Bonn'da toplantı

Altı ülkenin oluşturduğu Balkan Temas Grubu, Kosova'daki kanlı çatışmaların savaşa dönüşmesini engellemek için Bonn'da bir araya geldi. ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya dışişleri bakanları, dün Bonn'da yaklaşık 7 saat süren bir görüşme yaptılar.

Bu toplantıya paralel olarak Balkan ülkeleri dışişleri bakanları da Bonn'da buluştular. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in temsil ettiği toplantıda, Kosova sorununun çözümü için ortak hareket etmenin yolları arandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!