Sırplar katliam sırasında gülüyordu

Güncelleme Tarihi:

Sırplar katliam sırasında gülüyordu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'da yaşanan Sırp vahşeti fotoğraflarla belgelendi. Alman Savunma Bakanı Rudolf Scharping, Ocak ayında AGİT gözlemcisi olarak Kosova'da görev alan Alman üsteğmeninin çektiği katliam fotoğraflarını kamuoyunun karşısına çıkardı. Rugova köyünde kadınlı çocuklu birçok Arnavut'u katleden Sırplar, sopalarla döverek tanınmaz hale getirdikleri cesetlerin tepesinde pis pis sırıtıyorlardı.

Sırp vahşetini gözler önüne seren fotoğraflar, geçen 29 Ocak tarihinde Kosova'nın Rugova köyünde çekildi. Sırp caniler, yaklaşık 15 Arnavut kadın ve erkeği bir çiftliğin bahçesinde toplayarak başlarına kurşun sıkarak öldürdüler. Katliam sonrasında köye giren AGİT gözlemcileri korkunç bir katliamla karşı karşıya kaldılar.

Çiftliğin bahçesi kan revan içinde yatan kimi parçalanmış cesetlerle doluydu. Sırp katiller, kimi kurbanlarının cesetlerini sopalarla döverek tanınmayacak hale getirmişti. Kendini bilmez Sırp katillerden birkaçı ise cesetlerin üstüne eğilmiş kahkaha atıyordu.

Korkunç manzara karşısında eli kolu bağlı kalan Alman üsteğmen, hayatını tehlikeye atma pahasına deklanşöre basarak Avrupa'nın orta yerinde yaşanan bu etnik temizliği belgeledi. Alman üsteğmen şimdi Kosova'da tanık olduğu korkunç görüntülerin gölgesinden kurtulmak için psikolojik tedavi görüyor, Sırp katliamı ve etnik temizliği ise Kosova'da olanca hızıyla devam ediyor.

Alman Savunma Bakanı Rudolf Scharping'e göre ‘Sırp vahşeti sürüyor. Kadınların ırzına geçiliyor. İnsanlar katlediliyor’. Bombalar ise Sırp katilleri durdurmaya yetmiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!