Simitis'in sokağında av tüfekli bağımlı

Güncelleme Tarihi:

Simitisin sokağında av tüfekli bağımlı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 13:04

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in başkent Atina'nın Kolanaki semtindeki evinin bulunduğu sokakta av tüfeğiyle ateş açan bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yunan özel Flash radyosu, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bu sabah 10:30 sularında uyuşturucu bağımlısı olduğu sanılan ve kimliği açıklanmayan bir kişinin, Başbakan'ın evi yakınındaçifteyle bir el ateş ettiğini ve çevredeki polisler tarafından yakalandığını duyurdu. 

Flash, polis yetkililerinin olayın bir terör eylemi olmadığını belirttiklerini de kaydetti.

SALDIRGAN SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in Atina'nın Kolonaki semtindeki evi yakınında bu sabah havaya ateş açan kişinin, olaydan önce bir polis memurunun silahını gasp ettiği, bir arabayı yaktığı, bir diğerine de ateş açtığı bildirildi. 

Flash radyosu, Dimitri Ayvacidis (38) adlı uyuÅŸturucu bağımlısı olduÄŸu bildirilen saldırganın, bu sabahki saldırılarını, kentin Eksarhia semtinde bir polisin otomatik silahını, av tüfeÄŸi tehdidiyle gasp ederek baÅŸlattığını, yolunu kesen bir araca ateÅŸ açtığını, ardından park halindeki bir otomobili kundakladıktan sonra BaÅŸbakan'ın evinin önüne gelerek, rastgele ateÅŸ açtığını duyurdu.Â

Radyo, Simitis'in evinin etrafındaki polislerin de ateş açması üzerine saldırganın kullandığı kiralık araçla olay yerinden kaçtığını,ancak birkaç kilometre ötede yakalandığını belirtti. 

Olay sırasında ateÅŸlenen silahlardan çıkan mermilerden birinin Simitis'in apartmanının giriÅŸ kapısına, diÄŸerlerinin ise çevredeki araç ve maÄŸazalara isabet ettiÄŸini duyuran Flash, dün gece geç saatlerde Çin gezisinden dönen BaÅŸbakan Simitis'in olay sırasında evde olduÄŸunu haber verdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!