Silik lider gitti gay lider geliyor

Güncelleme Tarihi:

Silik lider gitti gay lider geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Siyasette yıldızlaşacağı umuduyla 4 yıl önce yola çıkan Muhafazakar Parti'nin genç lideri William Hague, daha girdiği ilk seçimde havlu atması üzerine, istifa etti. Hague, seçmenin ortaya koyduğu tercihin son derece açık bir ders içerdiğini belirterek, ‘Başbakanlık görevini yapabileceğime çoğunluğu inandıramadım’ dedi.

EŞCİNSELİM DEMİŞTİ

Hague'in istifa etmesi üzerine, gözler partinin 2 numaralı adamı Michael Portillo'ya çevrildi. Siyasi gözlemciler, aslında dört yıl önce partinin başına geçmesi gerektiğine inanılan Portillo'nun, bu görev için çoktan hazırlanmaya başladığını ve yapılacak ilk kongrenin favorisi olduğunda birleşiyorlar. Portillo, müşterek bahisçilerin de favorisi.

Babası faşizm karşıtı bir İspanyol göçmeni, annesi İskoç olan 48 yaşındaki Portillo, karizmatik kişiliği ve ekonomik konulardaki bilgisiyle, liderlik özelliklerine sahip bir politikacı. Ancak, birkaç yıl önce, 16 yaşındayken, eşcinsel deneyimde bulunduğunu açıklayarak, herkesi şok etmişti. Bu açıklamanın ardından ortaya çıkan ve eski sevgilisi olduğunu belirten bir kişi, ‘‘Ne deneyimi. Michael ile 30 yaşına kadar birlikteydik’’ diyerek, Portillo'yu yalanlamıştı. Muhafazakarlara oldukça ters gelen eşcinsel geçmişi, Portillo'nun önündeki en önemli engeli oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!