'Sıfır beden' mankene soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Sıfır beden mankene soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 12:01

İngiltere'de Avam Kamarasının, "sıfır beden" mankenler ve bu konuda İngiliz Moda Konseyinin tavrıyla ilgili soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İngiliz Moda Konseyinin modacılara "sıfır beden" mankenler yerine sağlıklı görünümlü genç kızların podyuma çıkartılmasını talep eden bir yazı göndermesi, ancak "sıfır beden" mankenleri podyumlarda yasaklamayı reddetmesi üzerine, Avam Kamarasının konuyu bir soruşturma haline getirmeye karar verdiği bildirildi.

İspanya ve İtalya'da moda konseylerinin yasak kararı almasına rağmen, İngiltere'de konseyin bu işin dışında kalma kararından sonra Avam Kamarasında milletvekillerinin konuyu ele almayı kararlaştırdığı kaydedildi.

Avam Kamarası Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanı Peter Luff, İngiliz moda sanayisinin bu konudaki sosyal sorumluluğunu tam olarak yerine getirip getirmediğini inceleyeceklerini ifade etti. Luff, "Avam Kamarası podyumlardaki genç hanımların yaşıtlarına doğru bir örnek oluşturup oluşturmadıklarına ve moda sanayisinin de sosyal sorumluluklarını Avam Kamarasının bir müdahalesi olmadan yerine getirip getirmeyeceğini bilmek istiyoruz" dedi.
Soruşturma başlatılması halinde pek çok modacı ve moda konseyi yetkilisinin Parlamentoya ifade vermeye çağrılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada İngiliz Moda Konseyinin açıklamasında da halen devam eden Londra Moda Haftasında podyumlarda zaten "sıfır beden" manken bulunmadığı hatırlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!