Sienna'nın gizli derdi

Güncelleme Tarihi:

Siennanın gizli derdi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 06, 2007 09:29

Güzelliğinin yanısıra oyunculuk yeteneğiyle de yıldızı gittikçe parlayan Sienna Miller'ın hayatını karartan bir derdi var. Güzel yıldız büyük bir olasılıkla dahi besteci Mozart'ı da etkileyen Tourette sendromundan musdarip.

Haberin Devamı

SİENNA MİLLER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Ä°stem dışı ani hareketler, yüksek sesle bağırma ya da hiç beklenmedik anlarda küfür etme gibi belirtilerle kendini gösteren bu sendrom, genç yıldız Miller'ın da hayatını karartıyor.Â

Çevresinde ağzı bozuk bir olarak tanınmaya başlanan Sienna Miller "Bazen uygunsuz zamanlarda uygunsuz sözler söyleyebiliyiyorum. ama bunu bilerek ve isteyerek birilerini kırmak için yapmıyorum. Bütün bunlar irademin dışında ağzımdan çkıveriyor" diye konuşuyor.

Sienna Miller'ın bir tür nörolojik bir bozukluk olan Tourette sendromuna sahip olduğunun göstergesi olan bu belirtiler, özellikle yıldızın rol aldığı Factory Girl adlı filmin çekimleri sırasında basınla olan iletişiminde kullandığı argo ve küfürlü kelimeler nedeniyle kamuoyunu meşgul etmişti.

Haberin Devamı

Mozart'ın yanısıra Thelonious Monk ve John Cage gibi bestecilerin de bu sendroma sahip olduğunu biliniyor.

TOURETTE SENDROMUÂ

İstem dışı ani hareketler veya sesler içeren tiklerle kendini belli eden nörokimyasal bir rahatsızlık olan Tourette sendromu, 1885'te Georges Gilles de la Tourette tarafından tanımlandı. Hastalık, bedensel veya sesle ilgili tiklerle kendini gösteriyor. Tikler, genellikle nöbetler halinde meydana geliyor. Hastalar zıplama, diğer insanlara veya eşyalara dokunma, koklama, dönme hareketleri yapabiliyor. İşitilen bir sesi ve kelimeyi tekrarlama, küfürlü konuşma hastalığın diğer karakterize özellikleri. Tourette sendromuna sahip kişilerde obsesif- kompülsif bozukluk (saplantı- zorlantı bozukluğu) görülme oranı da yüksek. Genetik araştırmalar hastalığın kalıtımsal olduğunu gösteriyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!