Sıcaklar Bulgaristan'da ölümlere neden oluyor

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklar Bulgaristanda ölümlere neden oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 17:17

Balkanlar'da yaklaşık 4 gündür etkisini sürdüren sıcak hava dalgası, Romanya ve Yunanistan'ın ardından Bulgaristan'da da ölümlere yol açtı.

Haberin Devamı

Blagoevgrad kentinde 41 dereceye ulaşan hava sıcaklığı yüzünden, 67 yaşında bir kişi, uzun süre güneş altında kaldığı için beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Gabrova kentinde de bir kişi aşırı sıcağın etkisiyle kalp krizi geçirerek öldü.

Bulgaristan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde son yüzyılın en sıcak haziran ayının yaşandığını açıkladı. Özellikle ülkenin güney ve güneydoğu bölgelerinde etkili olan aşırı sıcak hava yüzünden birçok yerleşim yerinde, başta belediyeler olmak üzere resmi kuruluşlar yarım gün çalışma kararı aldı.

Aşırı sıcaklar ülkede kuraklığa da yol açtı. Türklerin yoğunlukta yaşadığı kentlerden biri olan Şumnu'da barajlardaki su seviyesinin rekor düzeyde düşmesi üzerine su kesintisi uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Yetkililer, aşırı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceğini hatırlatarak, özellikle yaşlıları ve kalp hastalarını öğlen saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Son iki günde, başta başkent Sofya olmak üzere ülkenin büyük kentlerinde, aşırı sıcaklar nedeniyle fenalaşarak hastanelere müracaat edenlerin sayısının bini geçtiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!