Sevdiğin çikolatayı söyle kim olduğunu söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Sevdiğin çikolatayı söyle kim olduğunu söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Köşeli çukulata sevenler sadık ve dürüst, beyazını sevenler kararsız bir kişiliği sahip olduğunuzu biliyor muydunuz? Bir İngiliz psikoterapist sevdiğiniz çukulataya göre kişiliğinizi belirleyen bir kitap yazdı. İşte çarpıcı bazı bölümler.

Uzatılan bir kutu çikolata içinden ‘yuvarlak, kare, oval, meyveli ya da karamelalı’ bir çikolata seçerken, aynı zamanda kişiliğinizle ilgili ipuçları verdiğinizi biliyor muydunuz?

İngiliz psikoterapist Murray Langham'a göre, çikolata seçerken insanlar kişiliklerinin bazı ‘gizli yönleri’ni ortaya koyuyor. Konu üzerine araştırmalar yapan ve bir de kitap yazan Langham, ‘Çikolata terapisiyle kişilik ipuçları’ adlı çalışmasında, kişilerin seçtiği çikolata şekillerinden yola çıkarak karaktere özgü ipuçları yakalamaya çalışıyor.

Yuvarlak çikolata:

Eli yuvarlak çikolatalara gidenler ‘sosyal kelebek’ imişler. Cana yakın ve arkadaş canlısı bu kişiler, görsel beğenilere önem veriyor ve yüzeysel bir kişiliğe sahipler.

Oval çikolata:

Esnek bir kişilik sergileyip, hoşgörülü davranmayı başarıyor, yapıcı, sosyal ve arkadaşlıklara açık bir yaşam tarzı seçiyorlar.

Köşeli çikolata:

Kare çikolata sevenler sadık, dengeli, dürüst ve güven verici kişilerden oluşuyor. Dikdörtgen çikolata seçenler, yardıma açık, sakin, iyi birer dinleyici. Üçgen çikolata sevenler ise diğerlerinin düşüncelerini önemsemiyor.

İçeriğine göre:

Sütlü çikolataları genellikle nostalji düşkünü ve geçmişte yaşayan kişiler seçiyor. Siyah çikolata hep ileriye bakan kişilerin seçimi, beyaz çikolata ise kararsızların favorisi. Acı çikolata hep ‘iyilere düşkün’ kişiler tarafından seviliyor.

Fındıklı-bademli:

Badem ve fındık sevenler çabuk düşünen ve başkalarına yardım etmekten hoşlanan kişiler. Yumuşak karamela genellikle ince düşünceli kişilerin, sert karamela ise sert davranışlı ve katı kişiliklerin simgesi. Hindistan cevizi içerikli çikolatalar hayalci, kahveli çikolatalar aceleci, zencefilli çikolatalar ise başarılıların seçimi.

Lokum:

Manevi dünyanın zenginliklerine önem veren kişilerin tercihi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!