Seehofer’in yerine Markus Söder geliyor

Güncelleme Tarihi:

Seehofer’in yerine Markus Söder geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 13:09

Almanya’nın ikinci büyük eyaleti Bavyera’da başbakanlık koltuğuna gelecek yıldan itibaren Markus Söder geliyor. Söder’e rakip çıkmadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koalisyonun küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) içinde uzun süredir devam eden koltuk kavgası sonuçlandı. Çift başlı yönetim yolda. Eyalet Başbakanı Horst Seehofer’in yerine Maliye Bakanı Markus Söder geliyor. Seehofer ise CSU Genel başkanlığını sürdürmek istiyor. CSU içinde genel seçimlerden bu yana bir koltuk kavgası yaşanıyordu. Genel seçimlerde aşırı sağcı AfD’ye çok oy kaptıran CSU’nun lideri Seehofer’in parti içinde desteği zayıflamıştı.

Seehofer’in yerine Markus Söder geliyor

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ
CSU lideri Seehofer gelecek yıl yapılacak eyalet seçimlerinde tekrar eyalet başbakan adayı olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine Eyalet Meclisi CSU Grubu olağanüstü toplandı. 101 milletvekilinden oluşan CSU grubu oybirliğiyle Markus Söder’i eyalet başbakanlığı koltuğuna önerdi. Söder’e rakip çıkması beklenen eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, “Çukur açmak değil, köprü kurmak istiyorum” diyerek, aday olmadı. Söder, “Sevinci görüyorum. Ama ben de üzerimdeki ağır yükü hissediyorum ve biliyorum” dedi. Bu ay ortasında yapılacak parti kurultayı son kararı verecek.

Haberin Devamı

SÖDER’İN İŞİ ÇOK ZOR
Markus Söder’in 2018 başından itibaren eyalet başbakanı olması, Seehofer’in de eyalet seçimlerine kadar parti Genel Başkanlığı’nı sürdürmesi bekleniyor. Ancak Markus Söder’in işi zor. Sonbaharda yapılacak eyalet seçimlerinde CSU’nun mutlak çoğunluğu kaybedeceğine, AfD’nin güçlü biçimde eyalet meclisine gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!